Makattaki Fistüle ne iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Makattaki Fistüle ne iyi gelir?
  2. Makattan sıvı gelmesi ne anlama gelir?
  3. Anüste koku neden olur?
  4. Makattan iltihap gelirse ne olur?

Makattaki Fistüle ne iyi gelir?

Aleo vera fistül tedavisinde bilinen en iyi bitkisel tedavidir. Özellikle ağrıyı dindirmesi ve hastayı rahatlatması özelliğiyle bilinen aleo vera fistül semptomlarını azaltır. Aleo vera özündeki jeli alın, ve fistül bölgesüne sürün. bu işlemi günde 2-3 kere yapabilirsiniz.

Makattan sıvı gelmesi ne anlama gelir?

Makattan akıntı en sık olarak makat fistülü (perianal fistül), makat apsesi (perianal apse), basur (hemoroid) ve makat çatlağı (anal fissür) nedeniyle olur. Perianal fistül kalın bağırsağın içi ile makat çevresindeki deri arasında oluşan bir kanal-tünelden kaynaklanmaktadır.

Anüste koku neden olur?

– Fazla terleme, bölgenin ter içeriğinde protein olduğu için kokuşur. – Makat çatlağı; çatlaktan olan kanama veya akıntı kokuya sebep olabilir. – Basur, büyük memeler varsa havalanma azalır bu da sebep olabilir. – Fistül, sürekli devam eden akıntı kokuya neden olabilir ama standart her hastada görülmez.

Makattan iltihap gelirse ne olur?

Makat apsesi – Anal Apse; Anüs bezlerinde tıkanma ve buna bağlı olarak iltihap, devamındaysa apseleşme olur. Apsenin derinliği ve büyüklüğüne göre değişen düzeyde ağrı olur, dayanılmaz düzeylere çıkabilir. En kısa sürede cerrahi olarak boşaltılması gerekir.