Marteniçka nasıl takılır?

İçindekiler:

  1. Marteniçka nasıl takılır?
  2. Dilek bilekliği nedir?
  3. Marteniçka bileklik hangi iple yapılır?
  4. Marteniçka ne zaman ağaca bağlanır?

Marteniçka nasıl takılır?

-Kestiğiniz kırmızı ve beyaz ipi uç uca bağlayın. - Bağlayıp düğümlediğiniz ipin düğüm noktası ortada olacak şekilde, bir elinizle kırmızı ipin boşta kalan ucundan tutun ve ipi gerdirin. -Diğer elinizle de beyaz ipin boşta kalan ucundan tutun ve gerdirmeyi bırakmayın. Beyaz ipi yavaş yavaş saat yönünde çevirin.

Dilek bilekliği nedir?

Martenitsa, 1 Mart'tan başlayarak martın sonuna kadar takılan, beyaz ve kırmızı yünden yapılan bir süstür. ... Bu günde Bulgarlar yakınlarına ve arkadaşlarına "martenitsa" olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye ederler.

Marteniçka bileklik hangi iple yapılır?

Bileklere bağlanan kırmızı ve beyaz yünden yapılan bilekliğin özellikleri arasında satın alınamayacağı, sadece hediye edilebilir oluşu yer alırken bilekliği takan kişilerin dilekte bulunmaları da istenir. Öte yandan baharda çiçek açan ilk ağaç dalına bağlanır ve tutulan dileklerin kabul olunacağına inanılır.

Marteniçka ne zaman ağaca bağlanır?

Mart ayında senenin ilk leyleği görüldüğü zaman bileklerden çıkarılıp meyve veren bir ağaca bağlanıyor. Mart ayında leylek görülürse marteniçka takılırken dilenen dileklerin gerçekleşeceğine inanılıyor.