ODTÜ burs kimlere verilir?

İçindekiler:

  1. ODTÜ burs kimlere verilir?
  2. ODTÜ burs kaç TL?
  3. ODTÜ devlet mi özel mi?
  4. Nişantaşı tercih bursu var mı?
  5. Odtü kaç km?

ODTÜ burs kimlere verilir?

Bu burslar karşılıksız olup, öğrenci yerleştirildiği programda öğrenimine başarılı olarak (iki dönem üst üste hem dönem hem de genel not ortalaması 2.50'nin altına düşmediği takdirde) devam ettiği sürece verilir. ODTÜ Geliştirme Vakfı Üstün Başarı Bursu, ODTÜ Geliştirme Vakfı Başarı Bursu, ODTÜ Geliştirme Vakfı İlk 500 ...

ODTÜ burs kaç TL?

Burs ve yardımlar, 9-12 ay süre ile nakit, yurt ve yemek yardımları şeklinde olup 2021-2022 eğitim öğretim yılında miktarları aylık 200 TL-1.000 TL arasında değişmektedir. Burs ve yardımlardan ihtiyacı olan öğrenciler, öğrenimlerini başarı ile sürdürdükleri sürece yararlanabilmektedirler.

ODTÜ devlet mi özel mi?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), (İngilizce: Middle East Technical University, METU), tarihinde, zamanın Türkiye Başbakanı Adnan Menderes, Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker ve bir grup akademisyen tarafından Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Nişantaşı tercih bursu var mı?

Maslak 1453 NeoTech Campus'te eğitim hayatına devam eden Nişantaşı Üniversitesi, bir vakıf üniversitesi olmanın gereği olarak tercih yapacak öğrencilere bölüm bursları haricinde +%50 ek tercih bursu imkânı sağlıyor.

Odtü kaç km?

ODTÜ öğrencilerinin yüzde kırktan fazlası yüksek lisansa devam etmektedir. Kampüs alanı 45.000 dekar (4500 hektar), orman alanı ise 30.430 dekar (3043 hektar) büyüklüğündedir ve Ankara'nın merkezinden 20 km uzaktaki Eymir Gölü'nü de içine almaktadır.