Ön kırık dişe ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Ön kırık dişe ne yapılır?
  2. Arka kırık diş tedavisi nasıl yapılır?
  3. Diş Kirilmasi nasıl önlenir?
  4. Dolgulu dişim ağrıyor nasıl geçer?

Ön kırık dişe ne yapılır?

Estetik Dolgu veya Bonding Tedavisi Özellikle ön dişlerin minesinde küçük bir çatlak meydana geldiyse, Bonding yöntemi uygulanmaktadır. Diğer dişlerde oluşan aynı sorun için de Estetik Dolgu tercih edilir. Bu yöntemlerde kırık, dolgu yapılarak kapatılmakta ve diş sağlamlaştırılmaktadır.

Arka kırık diş tedavisi nasıl yapılır?

Dişte oluşan kırık dişin kök tarafına çok fazla uzanmamışsa kırık olan parça çıkartılır ve o kırık dokuya tedavi uygulanır. Kırık pulpaya kadar uzanıyorsa kanal tedavisi ile bir tedavi uygulanır. Kırık parçası ise kron kaplama ile tedavi edilir.

Diş Kirilmasi nasıl önlenir?

Dişlerde meydana gelen büyük kırıklar için tercih edilen ilk yöntem diş kaplaması yöntemidir. Diş kaplaması zirkonyum ya da porselen kuronlarla gerçekleştirilebilmektedir. Dişlerde meydana gelen büyük kırıklar için tercih edilebilecek bir diğer tedavi implant tedavisidir.

Dolgulu dişim ağrıyor nasıl geçer?

Dolgulu diş ağrısı için ilk yapmanız gereken dişinize ağrı yapan besin kırıntıları olabileceğinden dişlerinizi fırçalamak olacaktır. Daha sonra ılık su içerisine 1-2 tatlı kaşığı tuz atın ve karıştırın. Tuzlu su ile gargara yapın. Gargara diş ağrınıza iyi gelecek, ağrı hafifleyecektir.