Kadın istismarı nedir?

İçindekiler:

  1. Kadın istismarı nedir?
  2. Cinsel istismarı nedir kısaca?
  3. Çoçuk istismarı nedir tanımı?
  4. Çocuk istismarı nasıl Anlaşilir?
  5. Duygusal istismara nedir?
  6. İstismar ne demek oluyor?
  7. Nitelikli cinsel istismarı ne demek?
  8. Cocuklarda duygusal istismar nedir?
  9. Duygusal istismarın belirtileri nelerdir?

Kadın istismarı nedir?

Birleşmiş Milletler' e göre kadına yönelik şiddet; kamu ya da özel alanda meydana gelen, sonuçları fiziksel, cinsel, ruhsal yaralanmaya neden olabilecek veya bu tür eylemlerle tehdit, zorlamayı içeren ve özgürlüğü kısıtlayan, kadına yönelik cinsiyete dayalı her hangi bir şiddet davranışıdır (WHO, 2012).

Cinsel istismarı nedir kısaca?

Cinsel istismar bir kişinin kendi rızası dışında cinsel bir eyleme hedef olması ya da buna kalkışılmasıdır. Kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı, her cinsiyetten, her meslekten ve her sınıftan insan cinsel istismara uğrayabilir. Cinsel istismar sözle, dokunmayla, davranışlarla olabilir.

Çoçuk istismarı nedir tanımı?

Dünya Sağlık Örgütü çocuk istismarını şöyle tanımlar: "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek uygulanan tüm davranışlar çocuğa kötü muameledir."

Çocuk istismarı nasıl Anlaşilir?

Dışarıda gördüğünüz ya da yakınınız olan bir çocuk yürüme ve oturmada zorluk çekiyorsa; Üstü başı yırtılmış, lekeli ya da kanlıysa; Genital bölgesinde acı, şişkinlik, kızarıklık, kanama ya da kaşıntı varsa; İdrar yaparken acı çekiyorsa cinsel istismara uğramış olabilir.

Duygusal istismara nedir?

Duygusal istismar, insanın özgüvenini zedeleyen, kendisine olan saygısını, değerini, yargılama, bağışlama ve sevgi gibi kavramları yok eden davranışların bütünü olarak tanımlanabilmektedir.

İstismar ne demek oluyor?

İstismar etmek, bir kişinin ya da kişilerin iyi niyetini kötüye kullanarak yararlanmak, bir düşünceyi kötüye kullanarak zarar vermeyi hedeflemek, karşısındakinin kendi rızası olmadan ve iradesini dikkate almadan sömürmek gibi anlamları içerir.

Nitelikli cinsel istismarı ne demek?

Nitelikli Cinsel İstismar Suçu veya Tecavüz Suçunun Unsurları ... Cinsel istismarın, vücuda “organ” veya “sair bir cisim” sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi nitelikli hali için, vücuda vajinal, anal veya oral yoldan organ veya sair bir cismin sokulması gerekir.

Cocuklarda duygusal istismar nedir?

Duygusal İstismar: Çocuğun ihtiyaç duyduğu ilgi, sevgi ve bakımdan mahrum kalması ve bunun çocuk üzerinde psikolojik sorunlara neden olması durumudur.

Duygusal istismarın belirtileri nelerdir?

Duygusal istismar davranışları içerisinde:
  • Sürekli eleştirmek, aşağılamak, küçümsemek.
  • Sürekli çocuğa bağırmak.
  • Çocuğun yardım istediğinde görmezden gelme, yardım etmeyi reddetme.
  • Başkalarının yanında çocuğa bağırma, utandırma, aşağılayıcı isimler takma.
  • Ev işi şiddeti izlemeye maruz bırakma.
Daha fazla öğe...