Sulu olan incir reçeli nasıl koyulaştırılır?

İçindekiler:

  1. Sulu olan incir reçeli nasıl koyulaştırılır?
  2. Reçel kavanoza nasıl konur?
  3. Vişne reçelim cıvık oldu ne yapabilirim?
  4. Bozulan reçel ne yapılır?
  5. Vişne reçeli kıvamı nasıl anlaşılır?
  6. Cıvık olan reçel nasıl koyulaştırılır?
  7. Reçelin bozulduğu nasıl anlaşılır?
  8. Şekerlenmiş reçel yenir mi?

Sulu olan incir reçeli nasıl koyulaştırılır?

Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Reçel kavanoza nasıl konur?

Yaptığınız reçelleri soğuduktan sonra cam kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın. Ancak reçeller iyice soğumadan üzerinde oluşan hava kabarcıklarını kağıt havlu yardımı ile almadan kavanozun ağzını kapatmayın. Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın.

Vişne reçelim cıvık oldu ne yapabilirim?

Sıvı kalan reçelleriniz için elma dilimi kıvamın koyulaşması için kurtarıcı rolünü oynar. Eğer kaynama esnasında reçelinizin cıvık kaldığını fark ettiyseniz, 1 tane elma dilimini reçelin içerisine ekleyerek koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Bozulan reçel ne yapılır?

Evde hazırladığınız reçel ve marmelat şekerlenirse bir miktar su koyarak yeniden kaynatın. Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın.

Vişne reçeli kıvamı nasıl anlaşılır?

Reçelin kıvamını anlamak için bir bardak suya reçeli damlatın. Eğer reçel dağılmadan bardağın dibine iniyorsa reçeliniz hazır demektir. Reçelin kıvamını anlamanın bir diğer püf noktası ise temiz bir tabağa reçelden damlatmak ve beklemek. Eğer reçel dağılmıyorsa reçeliniz hazır demektir.

Cıvık olan reçel nasıl koyulaştırılır?

Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Reçelin bozulduğu nasıl anlaşılır?

KÜFLENME: Küflenme, şeker oranının düşük olması, yetersiz kaynatma, doldurma sıcaklığının 80 dereceden düşük olması, kapama kusurlarından Her evde bir termometre olamayacağından reçeli kavanozlara doldurduktan sonra 5-10 dakika kaynar suda tutmak doğru olur. EKŞİME: Ekşiyen reçelin yüzeyi sulanır. Kö-püklenme başlar.

Şekerlenmiş reçel yenir mi?

Ancak fazla ise reçel içerisine bir miktar su ekleyerek yeniden kaynatabilirsiniz. Biraz daha koyu hale gelecek olan reçel, şekerlenmeden tüketilebilir hale gelecektir. ... Şekerlenmeye karşı sıcak etkili olduğundan dolayı belirtilen yöntemlerle şekerlenen reçelleri atmadan, tüketmeye devam edebilirsiniz.