Kan testinde hamilelik Yanilma olur mu?

İçindekiler:

  1. Kan testinde hamilelik Yanilma olur mu?
  2. Gebelikte kan testinde nelere bakılır?
  3. İdrar testi mi kan testi mi?
  4. Referans degeri 05 ne demek?

Kan testinde hamilelik Yanilma olur mu?

Gebelik testi, hamilelik şüphesi durumunda yapılan bir testtir ve kısa sürede yüksek doğruluk oranıyla sonuç verir. Hastanede kan ile yapılan gebelik testinin doğruluk payı 0 iken evde idrar ile yapılan testlerde talimatlara uyulduğunda doğruluk oranı ™'dur. Ancak yanılma payı, her iki testte de azda olsa vardır.

Gebelikte kan testinde nelere bakılır?

Gebelikte yapılan ilk kan testlerinde annenin kan seviyesi, böbrek ve karaciğer fonksiyon testleri, şeker düzeyi, tiroid hormon düzeyi, sarılık taşıyıcılığı, toksoplasma ve rubella gibi çocuğu etkileyebilecek enfeksiyonlar, cinsel geçişli hastalıklar taranır.

İdrar testi mi kan testi mi?

Anne adayları gebelikten şüphelenince ilk olarak idrar testi yapmak isterler. Eğer evde yapılan testte pozitif sonuç alınırsa kan testine gidilir. Fakat hamilelik önce kanda sonrasında idrarda belli olur. Çok erken bir süreyse idrarda negatif görünebilir.

Referans degeri 05 ne demek?

İnternet üzerinde beta HCG hangi değerlerde ise hamile olunduğu araştırılmaktadır. Hamilelik kan testi söz konusu olduğunda, HCG değerinin 5 mIU/ml 'den az olması negatif sonuç, yani hamilelik olmadığını gösterirken, 25 mIU/ml'den fazla olması pozitif sonuç yani hamilelik göstergesidir.