Menisküs Ameliyatı Kesin Çözüm mu?

İçindekiler:

  1. Menisküs Ameliyatı Kesin Çözüm mu?
  2. Menisküs yırtığı ne kadar sürede iyileşir?
  3. Menisküs ameliyatı olduktan sonra tekrarlar mı?
  4. Menisküs ameliyatı fiyatı ne kadar?
  5. Dikilen menisküs tekrar yırtılır mı?

Menisküs Ameliyatı Kesin Çözüm mu?

Dizlerde, ilerleyen yaş ve kiloya bağlı olarak ortaya çıkabilen hastalıklar arasında en sık görülen menisküs yırtıkları, ameliyatsız da tedavi edilebiliyor. Dizde derecesi düşük olan problemler ve stabil yırtıklar, egzersiz uygulamaları ve ilaç kullanımı ile iyileşebiliyor.

Menisküs yırtığı ne kadar sürede iyileşir?

Klasik cerrahi ile yapılan menisküs ameliyatı iyileşme süresi 4-8 hafta arasındadır. Gelişmiş bir cerrahi yöntem olan artroskopi girişimiyle yapılan menisküs ameliyatı sonrası ise hastalar 1-2 hafta içerisinde normal hayatına dönebilir.

Menisküs ameliyatı olduktan sonra tekrarlar mı?

Tamir edilen menisküs bir travma sonucu tekrar yırtılabilir. Daha önce belirtmiştim; menisküs 2 tanedir. Diğer menisküs de herhangi bir travma nedeniyle yırtılabilir. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Doğru bir şekilde ameliyat edilen menisküs basit sebeplerden tekrar etmez.

Menisküs ameliyatı fiyatı ne kadar?

Menisküs ameliyatı yırtığın alındığı durumlarda 15-30 dakika, dikildiği durumlarda yaklaşık 1 saat sürmektedir.

Dikilen menisküs tekrar yırtılır mı?

Menisküs onarımının başarı oranları yırtığın tipi ve yapılan cerrahinin şekline göre değişmekle birlikte % 70 ile 95 arasındadır. Yapılan tamire rağmen menisküs iyileşmeyebilir veya tekrar yırtılabilir. Başka bir deyişle, menisküs tamiri yapılan hastaların % 5-30'unda ikinci bir cerrahi gerekli olabilir.