Şantiye Şefi yapıdan kaç yıl sorumludur?

İçindekiler:

  1. Şantiye Şefi yapıdan kaç yıl sorumludur?
  2. Şantiye şefi olmak için ne gerekiyor?
  3. İnşaat şantiye şefi sigortalı olmak zorunda mı?
  4. Yeni mezun mimar şantiye şefi olabilir mi?
  5. Şantiye şefi kimler olabilir 2021?
  6. Bir inşaat mühendisi kaç yerde şantiye şefi olabilir?

Şantiye Şefi yapıdan kaç yıl sorumludur?

Bu sorumluluğun süresi; yapı kullanma izninin alındığı tarihten itibaren, yapının taşıyıcı sisteminden dolayı on beş yıl, taşıyıcı olmayan diğer kısımlarda ise iki yıldır [6]. (2) Yapı müteahhidi ve onu temsilen görevlendirilen şantiye şefi, yapım işlerindeki kusurlardan dolayı müteselsilen sorumludur [4].

Şantiye şefi olmak için ne gerekiyor?

MADDE 10 – (1) Şantiye şefinin, yapım işinin uzmanlık alanına uygun olmak üzere mimar, mühendis veya bunlara ilişkin teknik öğretmen veya tekniker olması şarttır. (2) Şantiye şefi; yapım işinin konusu, niteliği, büyüklüğü, imalâtın özel ihtisas gerektirip gerektirmediği de gözetilerek belirlenir.

İnşaat şantiye şefi sigortalı olmak zorunda mı?

Bir yapı müteahhidi, mühendis veya bir mimarı şantiye şefi olarak istihdam etmiş ise, onun SSK sigortalısı olması zaten zorunlu. ... Böylece, bu kişilerin 4/b (eski deyimle Bağ-Kur) sigortası sona erdirilmekte ve 4/a (eski deyimle SSK) sigortalısı sayılmaktadır.

Yeni mezun mimar şantiye şefi olabilir mi?

İnşaat, Makine, Elektrik branşlarına sahip mühendis, teknik öğretmen ve teknikerler ile mimarlar ve yapı denetim teknikerleri şantiye şefliği yapabilir.

Şantiye şefi kimler olabilir 2021?

Şantiye şefi olarak Mimar, İnşaat mühendisi, Makine mühendisi ve Elektrik mühendisi veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip teknik öğretmen veya Yapı Denetim Teknikeri veya İnşaat, Makine, Elektik branşlarına sahip tekniker görev alabilir.

Bir inşaat mühendisi kaç yerde şantiye şefi olabilir?

Not: Şantiye Şefliği yetkisi sınırı mühendis ve mimarlar için 30.000 m2 veya 5 adet şantiyedir. Yapım işi tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde ise 30.000 m2 sınırı aranmaz.