Epidural doğum iğnesi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Epidural doğum iğnesi nasıl yapılır?
  2. Epidural sonrası belde ağrısı nasıl geçer?
  3. Prenses doğum nasil oluyor?
  4. Epidural ağrısı ne kadar sürer?
  5. Doğumdan sonra sırt ağrısına ne iyi gelir?
  6. Emziren annelerde sırt ağrısı olur mu?
  7. Dogumdan sonra sırt ağrısı neden olur?

Epidural doğum iğnesi nasıl yapılır?

Bir enjektör iğnesiyle doğru seviyeden girişim yaparak, epidural boşluğa ulaşıncaya kadar yavaş ve yumuşak hareketlerle iğneyi ilerletir. Epidural boşluğa ulaşıldıktan sonra iğne içinden plastik bir kateter gönderilir ve kateter sabitlenir. İğne çıkarılır ve anestezi madde sabitlenen kateter üzerinden enjekte edilir.

Epidural sonrası belde ağrısı nasıl geçer?

Epidural veya spinal anestezi sonrası oluşan bel ağrıları genelde kısa sürer; birkaç gün veya birkaç hafta içinde kendiliğinden geçer. Asetaminofen (Parol vb) ağrı kesiciler yeterli olur. Sıcak veya soğuk kompres uygulanabilir. Çok nadir olarak daha uzun devam eder.

Prenses doğum nasil oluyor?

Normal doğum eyleminde ağrıyı tolere edemeyen gebelerimiz için oldukça konforlu olan halk arasında da prenses doğum olarak bilinen epidural anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Epidural anestezi bir ağrı kontrol yöntemidir. Bu işlem anne adayı otururken ya da yan yatar pozisyonda yapılır.

Epidural ağrısı ne kadar sürer?

Bu katateri sırtınıza bant yardımı ile sabitlerler böylece hareket etmenizde veya yürümenizde, dönmenizde katater yerinden çıkmaz. Ağrınız olunca kataterden ilaç verilir ve bu ilacın ağrı kesme etkisi yaklaşık 2 saat sürer. Verilen ilacın sinir hücrelerini etkilemesi için 10-20 dakika beklemeniz gereklidir.

Doğumdan sonra sırt ağrısına ne iyi gelir?

Doğumdan sonra hamilelik yastıkları kullanmaya devam ederek uyuduğunuz sırada sırtınızı destekleyebilirsiniz. Sırt ağrılarınızı rahatlatmak için ağrıyan yere sıcak ya da soğuk kompres uygulaması yapabilirsiniz. Yerden bir şey alırken belinizi bükmek yerine dizlerinizi bükün.

Emziren annelerde sırt ağrısı olur mu?

Emziren annelerde ise bu sorun adeta bir kabusa dönüşebilir. Bu ağrıların birçok sebebi olmakla birlikte genellikle en sık karşılaşılan sebep omurga etrafındaki kasların çeşitli sebeplerle sertleşmesi. Bu kas spazmları bölgesel veya yaygın olarak ortaya çıkar.

Dogumdan sonra sırt ağrısı neden olur?

Hamilelik sırasında hareketsizlik sonucu zayıflayan kaslar, doğum sonrası bel ve sırt ağrılarının en temel sebebidir. Anne adayının hamileliği süresince basit jimnastik hareketleri yapması ve dengeli beslenmesi bu ağrıları azaltıyor. Doğum sonrası bel ve sırt ağrıları, annelerin en çok yaşadığı sıkıntılardan biri.