İmplant ameliyat mı?

İçindekiler:

  1. İmplant ameliyat mı?
  2. İmplant hangi durumlarda sökülür?
  3. İmplant ameliyatı nasıl yapılır?
  4. Düşen implant vidası tekrar takılır mi?
  5. İmplant riskli mi?
  6. İmplant tehlikeli mı?
  7. İmplant tedavisi ne kadar sürer?

İmplant ameliyat mı?

Herhangi bir nedenden ötürü bir veya birden fazla dişini kaybeden hastalara uygulanan implant tedavisi, cerrahi operasyonla gerçekleştirilir. Ortalama 30 dakika süren implant diş ameliyatı nasıl yapılır sorusu herkesin aklını kurcaladığı yadsınamaz bir gerçek. Tüm operasyon süreci toplamda 5 aşamadan oluşmaktadır.

İmplant hangi durumlarda sökülür?

Evet sökülebilir. İmplant gövdesinde, protetik parçalarında, implantı çevreleyen sert ve yumuşak dokularda gelişebilecek istenmeyen durumlara bağlı olarak implantın bulunduğu yerden çıkarılması (sökülmesi) mümkündür.

İmplant ameliyatı nasıl yapılır?

Kemiği delen çok küçük frezlerle önce inceden kalına doğru yuva hazırlanır. ve implant yerleştirilir. Bu esnada diş eti kesilerek kaldırılabilir. Kemik tam olarak açığa çıkarılıp görerek de yapılabilir. Veya kapalı operasyon dediğimiz küçük bir delik açılır o delikten implant yerleştirilir ve dikişsiz yapılabilir.

Düşen implant vidası tekrar takılır mi?

Daha sonra ilgili bölgenin 4 – 5 ay iyileşmesi beklenir. Düşen implant geri takılır mı? Evet takılır. Çene kemiği iyileşen hastaya tekrar implant tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant riskli mi?

İmplant zararları arasında kanama, şişlik, ağrı, diğer dişlerin zarar görmesi, çenede kırıklara yol açması, yumuşak dokuda yaralanmalar, implantın burun gibi boşluklara kaçması, diş etinden görülebilecek koyu yansıma vardır.

İmplant tehlikeli mı?

İmplant zararlı mıdır? ➡️ İmplantların zararlı olduğu, kansere neden olduğu şeklindeki düşünceler asılsızdır. İmplantlar kesinlikle zararsızdır. ➡️ İlk diş implant uygulaması 1965 yılında yapılmış olup, gelişen teknoloji sayesinde hem implant materyallerinin kalitesi artmış hem de uygulama başarısı yükselmiştir.

İmplant tedavisi ne kadar sürer?

İmplant için 3 ay bekledikten sonra, implantın artık kemik ile bütünleştikten sonra, bir iki seans protez uygulanır. Genel toplamda en fazla 4 ay sürecek olan implant tedavisi sonucunda kişiler artık doğal dişlerine oldukça yakın dişler elde edebilir.