Yedigöller kışın gidilir mi?

İçindekiler:

  1. Yedigöller kışın gidilir mi?
  2. Yedigöllere hangi ayda gidilmeli?
  3. Yedigöller nasıl oluşmuştur?
  4. Yedigöller Sonbahar ne zaman?
  5. Yedigöller ne zaman turuncu?

Yedigöller kışın gidilir mi?

Yedigöller her mevsimde soğuk ve yağışlı olabiliyor. Özellikle sonbahar sonu, kış ve ilkbahar başında hava durumunu ve sıcaklık bilgilerini öğrenmeden Yedigöllere gitmeye çalışmayın.

Yedigöllere hangi ayda gidilmeli?

Batı Karadeniz iklim kuşağındaki havzada ilkbahar serin, yazlar sıcak, sonbahar kısmen ılık, kışlar ise oldukça soğuktur. En soğuk ay ortalama 1 derece ile ocak, en sıcak ay ortalaması 19 derece ile temmuzdur. Yıllık yağış ortalaması 629 mm'dir. Bu nedenle Yedigöller'i ziyaret içi en uygun zaman nisan-kasım aralığıdır.

Yedigöller nasıl oluşmuştur?

1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Havzası, 1965 yılında milli park olarak korumaya alınmıştır. Havza kayan kütlelerin vadilerin önlerini kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yeraltı akışlarıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye 1500 m. mesafede sıralanmış 7 gölden oluşmuştur.

Yedigöller Sonbahar ne zaman?

YEDİGÖLLER'DE SONBAHAR Özellikle Kasım ayının ortasından sonuna kadar olan aralıkta yapraklar sarı,turuncu ve hatta kırmızı oluyor. Zamanı biraz geçince ise tamamen dökülüyorlar.

Yedigöller ne zaman turuncu?

YEDİGÖLLER'DE SONBAHAR Özellikle Kasım ayının ortasından sonuna kadar olan aralıkta yapraklar sarı,turuncu ve hatta kırmızı oluyor. Zamanı biraz geçince ise tamamen dökülüyorlar. Ülkede görebileceğiniz en güzel sonbahar manzaralarından biri sizi Yedigöllerde bekliyor olacak. Adeta bir masal diyarı burası.