Trafik dersine hangi öğretmen girer?

İçindekiler:

  1. Trafik dersine hangi öğretmen girer?
  2. Trafik eğitimi kimlere verilmelidir?
  3. Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersine hangi öğretmen girer?
  4. Neden trafik kazası oluyor?
  5. Hangi davranışlar kazalara neden olabilir?

Trafik dersine hangi öğretmen girer?

Bu dersler için Valilik ve Kaymakamlıkça yükseköğrenim görmüş emniyet görevlileri görevlendirilebilir" hükümleri doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile temas kurularak, ilköğretim sınıflarında okutulan "Trafik ve İlk Yardım" derslerine yükseköğrenim görmüş emniyet görevlileri görevlendirilebilmektedir.

Trafik eğitimi kimlere verilmelidir?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilk ve orta öğretimdeki 8-14 yaş grubu öğrencilere, görme, işitme ve zihinsel engellilere, bunun yanı sıra gelen talepler doğrultusunda sivil kuruluşlar ve kamu kurumlarına trafik eğitimi verilmektedir.

Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü dersine hangi öğretmen girer?

Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü: Öncelikle Beden Eğitimi, Biyoloji, Fen Bilimleri, Sağlık Bilgisi ile Sağlık/Sağlık Hizmetleri alanı öğretmenlerince, ihtiyacın karşılanamaması durumunda ilk yardım sertifikası bulunan öğretmenler tarafından okutulur.

Neden trafik kazası oluyor?

En çok görülen nedenleri ise şunlardır; Sürücü Hatası: Araçlar, sürücüler ile işlevini yerine getirir. Bu işlevin gerçekleştirilmesi içinde sürücülerin bir takım kurallara uyması gerekir. Özellikle dikkatsiz araç kullanma, uykulu olma, alkollü olma ve sağlık problemleri sürücülerin kaza yapmalarına neden olmaktadır.

Hangi davranışlar kazalara neden olabilir?

Örneğin trafikteki kaba davranışlar, aşırı hız eğilimi, ahlâksız ve saygısız araç sürme eğilimi, dengesiz eylem- ler ve emniyet kemeri ya da kask takılmadan trafiğe çıkma gibi sürücü hataları da kazalara neden olan durumlardır (Petridou ve Moustaki, 2000:820).