Evde hangi renk ışık kullanılmalı?

İçindekiler:

  1. Evde hangi renk ışık kullanılmalı?
  2. Sarı led ampul zararlı mı?
  3. En iyi LED lamba hangisi?
  4. Mutfak ışığı ne renk olmalı?

Evde hangi renk ışık kullanılmalı?

Oturma odası, yemek odası, yatak odası ve evin diğer odalarında sıcak beyaz yani sarı renkte ışık yayan ampullerin kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü sarı ışık, daha az mavi ışık içerdiğinden, gözler için daha rahatlatıcı bir etki yaratır.

Sarı led ampul zararlı mı?

Cevap: Hayır, sanılanın aksine LED lambalar sağlığa zararlı değildir. LED lambaların içi çevre dostu teknoloji ile donatılmıştır. ... Bir LED lamba sadece gözle görülemeyen morötesi ve kızılötesi gibi ışınlar yaymaz; bu nedenle göze zararlı değildir.

En iyi LED lamba hangisi?

Philips CorePro LED Lamba aldığı 9,6 puanla test sonucunda birinci sıraya yerleşti. Philips'in LED lambası lm/W verimliliğiyle yani watt başına verdiği ışık ile öne çıkıyor. Soğutmada da iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. GE Bright Stik LED Lamba ise testi 8,7 puanla ikinci sırada tamamlıyor.

Mutfak ışığı ne renk olmalı?

Mutfaktaki genel aydınlatma netlik için beyaz olmalıdır. Mutfakta doğrama, karıştırma, yemek tarifini okuma gibi işlerin yanında, yemek yemek, fırında pişen yemeği kontrol etmek net ışık gerektiren durumlardır. Loş ışık, farklı renkte ışık ya da yetersiz ışık kullanımı tüm bunları kısıtlar.