Işyeri sicil numarası nedir?

İçindekiler:

  1. Işyeri sicil numarası nedir?
  2. Işyeri sicil numarası nasıl öğrenilir?
  3. Işyeri sicil belgesi nasıl alınır?
  4. Işkolu kodu nedir?
  5. Sigorta Kolu neye göre belirlenir?
  6. 20 No'lu işkolu nedir?
  7. Işyeri ibraz belgesi nedir?

Işyeri sicil numarası nedir?

SGK iş yeri numarası, 4A yani SSK kapsamında sigortalı çalışanı bulunan işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na açtırmak zorunda oldukları dosyaların tescil numaralarıdır. ... Bu sicil numarası yani işveren sicil numarası 26 rakamdan oluşur. Söz konusu iş yerinin adeta kimlik numarası görevini görmektedir.

Işyeri sicil numarası nasıl öğrenilir?

bu adımlar ise aşağıdaki gibi sıralanır:
  1. Sorgulama yapılacak iş yerinin bulunduğu ile ait Ticaret Odası web sitesine giriş yapılır.
  2. Sitede istenen bilgilerin girişi yapılır. ...
  3. Bilgilerin girilmesinin ardından “Sicil Numarasına Göre Arama” yazısına tıklanmalıdır.
  4. Ekranda sorgulama yapılan sicil numarası görüntülenir.

Işyeri sicil belgesi nasıl alınır?

İş yeri tescil başvurusu gerçekleştirmek için "İş Yeri Tescil Uygulaması"na e-devlet üzerinden giriş yaparak erişebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için iş yeri yöneticisi ya da yetkilisi kim ise onun e-devlet şifresi ile giriş yapmanız gerekir.

Işkolu kodu nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda işyeri dosyası açtırıldığında, işyerlerine verilen sicil numarasıyla birlikte işyerinin faaliyet konusu yani işyerinde yürütülen iş esas alınarak dört haneli bir işkolu kodu verilmektedir.

Sigorta Kolu neye göre belirlenir?

5510 sayılı Kanunun 83 üncü maddesi uyarınca; kısa vadeli sigorta kolları primi, yapılan işin iş kazası ve meslek hastalığı bakımından gösterdiği tehlikenin ağırlığına göre tespit edilir.

20 No'lu işkolu nedir?

Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununa göre 20 işkolu vardır. Sigorta sistemine kaydedildiğinizde çalıştığınız işyerine göre bu işkollarından birine kaydedilmiş olursunuz ve ancak o işkolundaki sendikalardan birine üye olabilirsiniz. Sendikamız 20 nolu “Genel İşler” işkolundaki sendikalardan biridir.

Işyeri ibraz belgesi nedir?

İşyeri Bildirgesi Belgesi ilk defa sigortalı çalışacak, işyeri nakli, devri, birleşmesi ve gerçek kişi işverenin ölümü veya adi şirketlerde yeni ortak alınması durumlarında düzenlenmesi gereken belgedir.