HPV virüsü kalıcı mıdır?

İçindekiler:

  1. HPV virüsü kalıcı mıdır?
  2. Siğil kalıcı mıdır?
  3. Kondilom tedavisi ne kadar sürer?
  4. HPV virüsü olan biri evlenebilir mi?
  5. Kondilom tekrar eder mi?

HPV virüsü kalıcı mıdır?

HPV'nin “Human Papilloma Virüs” kesin bir tedavisi yoktur ama ortaya çıkabilen patolojiler tedavi edilebilir. HPV vücuda birkez girdiğinde ömür boyu burada kalır denilirken, günümüzde yapılan DNA incelemeleri HPV virüse ait genetik materyalin 6-24 ay içinde vücuttan tamamen atılabildiğini göstermektedir.

Siğil kalıcı mıdır?

Genital siğil tedavisi alanında uzman kişiler tarafından tedavi edildiği sürece kalıcı şekilde yok edilebilir. Fakat yine de yüzde 100 bir kesinlik söz konusu değildir. Çünkü kişinin bağışıklık sistemi hastalığı tekrarlayabilir. Genital siğillerden uzak durmak için cinsel hayatın başında aşı yaptırmak çok önemlidir.

Kondilom tedavisi ne kadar sürer?

Çünkü kondilomlu hastaların bulaştırıcılığı çok fazladır. Hem de tedavi edilmeyen siğiller gittikçe çoğalır ve büyürler. Kondilomlar tedavi şekline göre tekrarlayabilen hastalıklardır. Bu nedenle ortalama kondilom tedavisi 6 ay sürer.

HPV virüsü olan biri evlenebilir mi?

HPV bulaşmış olması kişinin evlenmesine bu sebeple engel değildir. Önemli olan bilinçli olmak, tedbir almak ve özenli bir tedavinin gerçekleşmesini sağlamaktır. Tedavi olunduktan sonra cinsel birliktelik yaşamamak için bir sebep yoktur.

Kondilom tekrar eder mi?

Daha açık konuşmak gerekirse, hastalık olan kişinin cinsel partnerinin de tedavisi ve kontrolü şarttır, yoksa hastalık tekrarlar ve bitmeyen bir kabusa döner. Sadece hasta olan kişinin tedavisi yetersiz bir tedavi süreci olur.