Yetişkinlerde sonradan göz kayması neden olur?

İçindekiler:

  1. Yetişkinlerde sonradan göz kayması neden olur?
  2. Insan sonradan şaşı olur mu?
  3. Dışa doğru göz kayması nasıl tedavi edilir?
  4. Çocuklarda Göz Kayması kendiliğinden düzelir mi?

Yetişkinlerde sonradan göz kayması neden olur?

Sonradan ortaya çıkan bir göz kayması, travma veya görme kaybı nedeniyle olmaktadır. Örneğin 50-60 yaş civarında sık gördüğümüz Altıncı Sinir Felci durumu, gözün dışa hareket edememesi şeklinde görülmektedir. Altıncı sinir felci yaşa bağlı olduğu gibi kafa travmalarından sonra da görülebilmektedir.

Insan sonradan şaşı olur mu?

Şaşılığın oluşmasında tek bir neden yoktur. Sorunlu hamilelik dönemi, doğumun problemli olması, çocuğun gelişimi, geçirdiği hastalıklar şaşılığa yol açabilir. Şaşılık için genetik yatkınlık da söz konusudur. Ailede gözünde kayma olan varsa çocuklarda şaşılığın görülme ihtimali artmaktadır.

Dışa doğru göz kayması nasıl tedavi edilir?

En çok kalıcı sonuç aldığımız dışa doğru göz kayması tedavisi yöntemi ise ameliyattır. Ameliyat tedavisinde göz kasları üzerinde dengeleme işlemi yapmaktayız. Göz kaslarının üzerinde yaptığımız ayarlama ile kaymayı engellemek mümkün olmaktadır.

Çocuklarda Göz Kayması kendiliğinden düzelir mi?

Gözde içe kayma kendiliğinde geçer mi? Bebeklerde içe kayma ara sıra ise kendiliğinde geçebilir ancak bunun dışındaki kayma türlerinin kendiliğinden geçmesi mümkün değildir. Mutlaka detaylı bir muayene ve düzenli takip tedavi gerektirir.