Akut Hepatit C nedir?

İçindekiler:

  1. Akut Hepatit C nedir?
  2. Hepatit C hastalığının belirtileri nelerdir?
  3. Anti HCV pozitif çıkması ne demek?
  4. Hepatit C tedavisi ne kadar sürer?
  5. Hepatit C hastaları ne yememeli?
  6. Hepatit C kendiliğinden geçer mı?
  7. Hepatit C ilaçları nelerdir?
  8. Hepatit C hastası nasıl beslenmeli?

Akut Hepatit C nedir?

Akut Hepatit C mikroorganizma vücuda girdikten sonraki 6 ay içinde olan kısa süreli bir hastalıktır. Kişilerin çoğunda (u-85) akut Hepatit C enfeksiyonu kronik Hepatit C enfeksiyonuna dönüşür.

Hepatit C hastalığının belirtileri nelerdir?

Hepatit C belirtileri nelerdir? Hepatit C virüsü vücuda girdikten birkaç hafta sonra halsizlik, iştahsızlık, ateş, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, eklem ağrıları, idrar renginde koyuluk ve sarılık gibi şikayetlerle akut Hepatit C hastalığına neden olabilir.

Anti HCV pozitif çıkması ne demek?

Anti HCV Pozitif değeri, kişinin vücudunda Hepatit C virüsüne karşı antikor varlığını ya da farklı bir deyişle Hepatit C virüsünün kişiye bulaştığını gösterir. 0.9 IU/mL olan sınır değerin üzerindeki tüm değerler HCV pozitifliğini işaret eder.

Hepatit C tedavisi ne kadar sürer?

Hepatit C enfeksiyonu virüsü vücudunuzdan uzaklaştırmayı amaçlayan antiviral ilaçlar ile tedavi edilir. Tedavinin amacı, tedaviyi tamamladıktan en az 12 hafta sonra vücudunuzda hepatit C virüsünün bulunmamasıdır. Birincil tedavi, pegile interferon ve ribivirin'in bir kombinasyonudur.

Hepatit C hastaları ne yememeli?

YASAKLAR
  • Katı yağlar (Tereyağı, margarin).
  • Yağda kızarmış et, hamur ve sebzeler, kavurmalar.
  • Yağlı et, süt, peynir.
  • Sucuk, salam, sosis, vb.
  • Fazla miktarda hamur işi yiyecekler ve tatlılar.
  • Yağlı yiyecekler (Kaymak, krema, mayonez, tahin, tahin helvası, vb.)
  • Önerilen miktarlardan fazla et, süt, yumurta.

Hepatit C kendiliğinden geçer mı?

Hepatit C hastalığı kronik karaciğer hastalıklarına, siroza, kansere ilerleyebilir. Her 5 kişiden biri tedavisiz/kendiliğinden iyileşebilir.

Hepatit C ilaçları nelerdir?

Ribavirinin ise; Rebetol, Copegus, Viron, Viranis, Ribasphere isimli ilaçları eczanelerde bulunmaktadır.Pegile interferon iğnesi haftada bir gün cilt altı uygulanmakadır. Ribavirin ise kiloya göre doz ayarlaması yapılarak hastaya ağızdan verilmektedir.Toplam tedavi süresi 1 yıldır.

Hepatit C hastası nasıl beslenmeli?

Sağlıklı yağlar tercih edilmeli; yağlı etler, krema, kaymak, mayonez gibi yağlı besinler tercih edilmemeli; besin pişirme yöntemlerinden olan kızartma ve kavurmadan ise mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. Vücuttaki toksik maddelerin atımı için hastanın sıvı alımı arttırılmalıdır(3-3.5 lt/gün).