Fanta ile kek nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Fanta ile kek nasıl yapılır?
  2. Keke soda konursa ne olur?
  3. Keke kola konulur mu?
  4. Keke soda girer mi?
  5. Keke maden suyu girer mi?

Fanta ile kek nasıl yapılır?

1- Şeker ve yumurtaları çırpıyoruz. Sıvı yağ, fantayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kabartma tozu, un, portakal kabuğu rendesi, vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz. Yağlanmış kek kalıbına döküp önceden ısıtılmış fırınta 180 derecede pişiriyoruz.

Keke soda konursa ne olur?

Soda kabartma tozuyla da birleşince kekin muhteşem bir şekilde kabarmasına ve sünger gibi nefis bir kıvamı olmasına yardımcı oluyor. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması da ayrı bir etken elbette.

Keke kola konulur mu?

Kolalı Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Sıvı yağ kola ilave edilip karıştırılır. ... Margarin ile yağlanmış kek kalıbına dökülür.

Keke soda girer mi?

Soda kabartma tozuyla da birleşince kekin muhteşem bir şekilde kabarmasına ve sünger gibi nefis bir kıvamı olmasına yardımcı oluyor. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması da ayrı bir etken elbette. Siz malzemeleri tezgaha çıkarın, gerisini soda ve fırına bırakın.

Keke maden suyu girer mi?

Kekiniz de kullandığınız maden suyu kekinizin güzel bir şekilde kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlayacaktır. Dilerseniz içerisine limon kabuğu rendesi ekleyerek limonlu maden sulu kek de yapabilirsiniz.