Seyrek dişlere kaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Seyrek dişlere kaplama nasıl yapılır?
  2. Ayrık dişlere dolgu yapılır mı?
  3. Dişlerin arası sonradan neden açılır?
  4. Bonding devlet hastanelerinde yapılır mı?
  5. Bonding zararlı mı?
  6. Iki diş arasına dolgu nasıl yapılır?

Seyrek dişlere kaplama nasıl yapılır?

Lamine uygulaması, dişin yüzeyine yerleştirilen bir porselen katman ile gerçekleştirilir. Dişin ön yüzeyine, yani karşıdan görünen yüzeyine, incecik bir porselen yaprağı dikkatlice yapıştırılır. Dişler bu sayede oldukça estetik bir forma kavuşur. Ayrıca bu yöntemle renk ve şekil bozuklukları da tedavi edilebilir.

Ayrık dişlere dolgu yapılır mı?

Ayrık diş sorunu yaşayan insanların başvurabileceği en kolay ve hızlı tedavi yöntemi Bonding olmaktadır. Bu yöntem dişlerin arasına dişin renginde dolgu yapılarak uygulanmaktadır. Bonding tedavisi yaptıracak bir kişinin dişleri ya da ağzı uyuşturulmayacaktır.

Dişlerin arası sonradan neden açılır?

Dişlerin aralarının açık olmasının birçok nedeni vardır. En yaygın neden diş boyutlarının çeneye göre küçük olmasıdır. Eğer ön dişlerde eksiklik var ise bu durum dişlerde aralanmalara neden olabilir. Ön kesici dişlerin yanında bulunan yan kesici dişler normalden küçük ise bu durum da, diş arası boşluk oluşma sebebidir.

Bonding devlet hastanelerinde yapılır mı?

Devlet hastanelerinde bonding yaptırmak mümkündür. Fakat ücrete tabidir. Masrafların SGK tarafından karşılanabilmesi için ağız ve diş sağlığını tehdit eden bir hastalığın olması gerekmektedir.

Bonding zararlı mı?

Bonding uygulaması dolgu malzemeleri ile yapılan ve dişlerden hiçbir aşındırma yapılmadan, dişlere herhangi bir zarar gelmeden tamamlana bir uygulamadır.

Iki diş arasına dolgu nasıl yapılır?

Diş kurutulduktan sonra bond adı verilen adevizler diş yüzeyine uygulanarak diş ve dolgu malzemesinin birbirine tutunması sağlanır. 20 saniye boyunca bekleyen bu bonding ajanı üzerine yoğun hava spreyi tutulur ve pürüzleştirilen yüzeyin penetre olması sağlanır.