Ikinci bir üniversite nasıl okunur?

İçindekiler:

  1. Ikinci bir üniversite nasıl okunur?
  2. 2 yıllık üniversite mezunu 2 üniversite okuyabilir mi?
  3. 2 bölüm okunur mu?
  4. Aynı üniversitede 2 farklı bölüm okunur mu?
  5. AÖF aynı anda 2 bölüm okunur mu?

Ikinci bir üniversite nasıl okunur?

YÖK tarafından tarihinde alınan karar neticesinde; aynı anda aynı düzeyde örgün iki yükseköğretim programına kayıt yaptırılamayacağı ancak örgün eğitimle beraber açıköğretim ile uzaktan öğretim programlarına kayıt yaptırabileceğine karar verilmiştir.

2 yıllık üniversite mezunu 2 üniversite okuyabilir mi?

İkinci üniversite kapsamında lisans öğrencileri (üniversitelerin dört yıllık programları) ya da mezunları LİSANS veya ÖNLİSANS Programlarına, önlisans öğrencileri (üniversitelerin iki yıllık programları) ya da mezunları sadece ÖNLİSANS Programlarına kayıt yaptırabilirler.

2 bölüm okunur mu?

Aynı anda iki üniversite okunabilir mi Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

Aynı üniversitede 2 farklı bölüm okunur mu?

ÖSYM Yolu İle Kayıt Aynı anda iki örgün lisans ya da iki örgün önlisans bölümünde okunamaz. Fakat biri lisans, biri önlisans iki bölüm okunabilir. Biri uzaktan ya da açık, biri örgün olursa da olur. Yani sonuç olarak aynı anda örgün iki lisans ya da aynı anda örgün iki önlisans okunamaz.

AÖF aynı anda 2 bölüm okunur mu?

Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (lisans, ön lisans ve lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak, aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.