Seyahat acentası açmak için neler gerekli?

İçindekiler:

  1. Seyahat acentası açmak için neler gerekli?
  2. Yeni bir seyahat acentesi kurarken nelere dikkat edilir?
  3. TÜRSAB belgesi ne demek?
  4. Seyahat acentası hangi yasaya bağlı?
  5. E seyahat acentası nedir?

Seyahat acentası açmak için neler gerekli?

Turizm Seyahat Acentesi Kurma Aşamaları Seyahat acentesi açmak için vergi levhası ve işletme evraklarına sahip olmak isteyen tüzel şahıslar, isim tescil belgesi ve dilekçe ile seyahat acentesi unvanına sahip olmak için Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm bakanlığının ilgili mercilerine başvurmak gerekiyor.

Yeni bir seyahat acentesi kurarken nelere dikkat edilir?

Kurumsal seyahat acentası seçiminde dikkat edilecek hususlar:
  • 1) Fiyat – Kalite dengesi. Şirketlerin bir hizmet alırken karşı taraftan öncelikli olarak beklediği şey elbette bütçelerine en uygun fiyatla en kaliteli hizmeti almak oluyor. ...
  • 2) Tecrübeli ve dinamik bir ekip. ...
  • 3) Sorumluluk sahibi, geniş hizmet kapsamı

TÜRSAB belgesi ne demek?

Seyahat Acentası İşletme Belgesi, seyahat acentası faaliyeti uygulayabilmek için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ticari kuruluşlara verilen resmi bir belgedir.

Seyahat acentası hangi yasaya bağlı?

Seyahat acentaları, işletme belgesi almak sureti ile seyahat acentalığı faaliyeti yapabilirler. 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümleri saklıdır.

E seyahat acentası nedir?

Seyahat acentaları, kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluşlardır.