Diz kapağı masajı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Diz kapağı masajı nasıl yapılır?
  2. Diz ağrısına hangi egzersiz iyi gelir?
  3. Diz kapağı kayması nasıl anlaşılır?
  4. Diz ağrısı olanlar spor yapabilir mi?
  5. Diz kapaklarını güçlendirmek için ne yapmalı?
  6. Diz Kaymasina ne iyi gelir?

Diz kapağı masajı nasıl yapılır?

Her diz için saat yönünde dairesel hareketlerle (parmağınızı yavaşça bastırarak ve bastırdığınız noktada bir süre kalarak) yaklaşık 10 dakika kadar yapılmalıdır. Başlamadan önce sakin nefesler alıp vererek ve hislerinize konsantre olarak kendinizi sakinleştirin. Masajı oturur pozisyonda yapın.

Diz ağrısına hangi egzersiz iyi gelir?

Problemli olan bacağınızı düz, diğer dizi bükülü ve ayak tabanı yerde olacak şekilde tutun. Problemli bacağınızın uyluk kaslarını kasın ve bacağınız düz bir şekilde yavaşça yerden 15-25 cm kadar kaldırın. Bu pozisyonda 5 saniye tutun ve ardından gevşeyin. Bu egzersizi de her bir bacak için 4-5 dakika devam ettirin.

Diz kapağı kayması nasıl anlaşılır?

Hastalar genellikle merdiven inip çıkarken, çömelip kalkarken, koşarken ve uzun süre otururken ağrı hissederler. Bazı durumlarda diz kapaklarında morluk ve şişme de görülebilir. Bunun yanında hareket esnasında gıcırdama hissi ve dizin kilitlenmesi, kişinin kendi ağırlığını taşıyamaması ve boşalma hissi de görülebilir.

Diz ağrısı olanlar spor yapabilir mi?

Sadece sağlıklıyken ve ağrı semptomları mevcut değilken egzersiz yapılmalıdır. Dizlerde şiddetli ağrı ya da şişlik varken spor yapmak, bölgeyi daha çok zorlayacağı için daha riskli sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir.

Diz kapaklarını güçlendirmek için ne yapmalı?

Dizinizin altına havlu bir rulo koyun. Diz kapağı kemiğinizi yukarı doğru çekerek ve dizinizin alt kısmını havlu ruloya doğru bastırarak bacağınızın ön kısmındaki kasınızı (uyluk kasınızı) kasın. 5 saniye bu pozisyonda bekleyip gevşeyin. Bacaklarınızın arasına havludan bir rulo koyun.

Diz Kaymasina ne iyi gelir?

Hastalığın derecesine göre, egzersiz, diz korsesi, fizik tedavi ya da ameliyat önerilir. Eğer hasta erken dönemde başvurmuşsa ağrıyı azaltıcı ve kıkırdak dokuyu güçlendirici ilaç ve egzersiz programı önerilir. İlerlemiş vakalarda ise artroskopik cerrahi ile diz kapağı yerine oturtulur ve yıpranan dokular temizlenir.