PRP saç tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

İçindekiler:

  1. PRP saç tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?
  2. Omuza yapılan PRP ne zaman etkisini gösterir?
  3. PRP tedavisi tehlikeli mi?
  4. PRP sonrası saç dökülür mü?
  5. Saç PRP nin etkisi ne zaman belli olur?
  6. PRP uygulaması acı verir mi?
  7. PRP hangi durumlarda yapılmaz?
  8. PRP saçı kalınlaştırır mı?

PRP saç tedavisinden sonra nelere dikkat edilmeli?

PRP yaptırdıktan sonra ilk 3 saat saçlarınızı yıkamamalı, ilk 6 saat saç şekillendirici kullanmamalısınız. PRP sonrası ilk üç gün pH oranı cildiniz ile uyumlu olan şampuanları kullanmalısınız. Uygulama bölgesinde şişlik olursa buz masajı yapabilirsiniz. Kan sulandırıcı ilaçları 7 gün boyunca kullanmamaya devam edin.

Omuza yapılan PRP ne zaman etkisini gösterir?

İşlemden 15 dk sonra sitokinler aktif olur ve omuzdaki hasarı onarmaya başlar. Prp nin etkilerini yavaş yavaş hissetmeye başlamanız ilk günlerde olur, ortalama 1 hafta sonra iyileşmeye başladığınızı hissedersiniz tam etkisini göstermesi ise yaklaşık 1 ay süre geçtikten sonra olacaktır.

PRP tedavisi tehlikeli mi?

PRP tedavisi tamamen kişiye özel olduğundan dolayı herhangi bir yan etki beklenmez. Kişinin kendi kanı kullanıldığı için alerji riski düşüktür. Enjeksiyon bölgesinde birkaç saat süren kızarıklık dışında olumsuz bir etki oluşmaz.

PRP sonrası saç dökülür mü?

PRP tedavisi tamamlandıktan sonra yılda 1 defa tekrar uygulama almak faydalı olacaktır. PRP uygulaması saç tedavisi ardından ortalama 3 seans sonra saçlarda gürleşme, saç dökülmesinde azalma ve saçlarda parlaklık görülmeye başlanacaktır.

Saç PRP nin etkisi ne zaman belli olur?

PRP Saç uygulaması, 2-4 haftalık bir sürede gerçekleşecek 3 ila 5 seans şeklinde uygulandığı takdirde, olumlu sonuç veren bir tedavi yöntemidir. PRP Saç uygulaması, tesirini hemen göstermeye başlasa da tedavinin yarattığı asıl etki, uygulamadan 3-4 hafta sonra görülür.

PRP uygulaması acı verir mi?

PRP uygulaması maske dışında enjeksiyonla yapılır. Kan alınması esnasında duyulan rahatsızlıktan daha büyük boyutta bir acı hissi beklenmez. PRP ile mezoterapi uygulaması çoğunlukla derinin 1,5 mm altına yapılır, deriye hacim kazandırmak içinse daha derin uygulama yapmak gerekir.

PRP hangi durumlarda yapılmaz?

PRP 6-12 ay sonra tekrar uygulanabilir. PRP kimlere uygulanmaz? Kan sulandırıcı alanlara, kanser öyküsü olanlara, kan hastalığı olanlara, otoimmün hastalığı olanlara, yapılacak alanda enfeksiyon ve iltihap olanlara, hamile ve emzirenlere uygulama yapılmaz.

PRP saçı kalınlaştırır mı?

Mikro enjeksiyon ile Saç PRP'si kafa derisine enjekte edilmesi, foliküle kan akışını artırır. PRP Saç tedavisi doğal saç büyümesini harekete geçirmeye yardımcı olur ve saç telini kalınlaştırır.