Müstemir yetki kararnamesi ne zaman açıklanacak?

İçindekiler:

  1. Müstemir yetki kararnamesi ne zaman açıklanacak?
  2. HSYK şikayet dilekçesi nereye verilir?
  3. HSK ya şikayet nereye yapılır?
  4. Cumhuriyet Savcısı hakkında şikayet nereye yapılır?

Müstemir yetki kararnamesi ne zaman açıklanacak?

Hakimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesince, bölge idare mahkemeleri daire başkanları ve üyelerinin müstemir yetkilerinin belirlenmesi çalışmaları, 29.06.2021 tarihi itibarıyla sonuçlandırılarak karara bağlanmış olup, ekte ilan edilmiştir.

HSYK şikayet dilekçesi nereye verilir?

İhbar ve şikâyete konu eylemin şahsî suç olarak değerlendirilmesi hâlinde, soruşturma yapılması ve disiplin yönünden yapılacak işleme esas olmak üzere soruşturma sonucunun ilgili evrak örneği ile birlikte gönderilmesi için ihbar ve şikâyete konu dilekçe; şikâyet olunan hâkim veya Cumhuriyet savcısının yargı çevresinde ...

HSK ya şikayet nereye yapılır?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu kurumsal web sayfasında yer alan 'Bilgi Edinme' başlıklı kısımdan Gerçek Kişi Başvuru Formu & Tüzel Kişi Başvuru Formu bölümlerinden bilgi edinme başvuru formuna ulaşabilir ve bilgiedinme@hsk.gov.tr mail adresinden veya posta ya da faks yolu ile bilgi edinme başvurusunda bulunabilirsiniz.

Cumhuriyet Savcısı hakkında şikayet nereye yapılır?

Öncelikle vatandaşımız, hakim yada savcı hakkında ihbar nereye yapılır ? sorusunu sormaktadır. Bu tip ihbarları vatandaşlarımız, polise, jandarmaya, cumhuriyet savcılıklarına yada adalet bakanlığına yapabilir. Yapılan ihbarlar,kurumlar aracılığı ile Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne iletilir.