Passifloranın etken maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Passifloranın etken maddesi nedir?
  2. Passiflora kaç yaşında kullanılır?
  3. Passiflora çocuğa verilir mi?
  4. Passiflora Melissa valeriana ne işe yarar?
  5. C Esta passiflora ne işe yarar?

Passifloranın etken maddesi nedir?

Passiflora Şurup; Passiflora ekstresi Passiflora incarnata adlı bitkiden elde edilen sakinleştirici bir ilaçtır. Etken madde olarak, harmin, arabin gibi alkaloidler ve viteksin, orientin gibi flavanoitleri ihtiva eder. Passiflora ekstresindeki bu maddeler sedatif ve antispazmodik etki gösterirler.

Passiflora kaç yaşında kullanılır?

11 yaş ve üstü yetişkinlerde uyku sorunu için yatmadana önce 2 ölçek (10 ml), gün boyunca sakinleştirici bir etki sağlamak için yemeklerden önce 1-2 ölçek kullanılabilir. Bu takviye edici gıda 4-10 yaş grubu çocuklar ile 11 yaş üstü yetişkinlerin kullanımına uygundur.

Passiflora çocuğa verilir mi?

Bu takviye edici gıda 4-10 yaş grubu çocuklar ile 11 yaş üstü yetişkinlerin kullanımına uygundur.

Passiflora Melissa valeriana ne işe yarar?

Sağlık Bakanlığı passiflora preparatlarının prospektüslerinde, 'Huzursuzluk, endişe, adet görme ve menapoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikte, uykusuzluk gibi şikayetlerin giderilmesinde destekleyici olarak kullanılır' ifadesi ile satışa sunulmasını kabul etmiştir.

C Esta passiflora ne işe yarar?

Rahatlatıcı etkisi ile tanınan passiflora (çarkıfelek) bitkisi uykusuzluk, stres, adet görme ve menapoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlik gibi şikayetleri olan kişiler tarafından kullanılır.