Jet uçağı ne kadar yakıt yakar?

İçindekiler:

  1. Jet uçağı ne kadar yakıt yakar?
  2. Bir uçak saatte kaç litre yakıt yakar?
  3. Maket helikopter nasıl uçurulur?
  4. Yerli helikopter motorunu kim yaptı?
  5. TS1400 yerli mi?
  6. Atak motoru kimin?
  7. Gökbey motoru hangi ülkenin?

Jet uçağı ne kadar yakıt yakar?

100 kilometrede kişi başı ortalama yakıt tüketimi 2,57 litre. Geniş gövdeli uçakların tarihini başlatan Boeing 747'nin en popüler varyasyonu olan 747-400, sahip olduğu 4 motor ile 100 kilometrelik mesafeyi kat etmek için 1697 litre jet yakıtı tüketiyor…

Bir uçak saatte kaç litre yakıt yakar?

Boeing 737-400 yolcu uçaklarında diğerine göre çok daha az yakmakta, saniyede 1,2 litre yakıt tüketmektedir.Boeing 747-400 jumbo jetler kalkış yaptıktan sonra varış noktasına kadar 13 bin km yol alabilmektedir. 13 bin km yol almaların da tükettiği yakıt miktarı ise 150 bin litre yakıt tüketimi yapmış demektir.

Maket helikopter nasıl uçurulur?

Helikopteri, rotor kanatlarının ortasından tutunuz. Bıçakların her ikisin de doğrudan yukarı bakacak şekilde döşeyin. CG üst ağır ise, kuyruk kolu yukarı doğru dönecektir. CG alt ağırsa, burun yukarı doğru döner.

Yerli helikopter motorunu kim yaptı?

TEI-TS1400'ün dünyada motor üreten herhangi bir firmayla ortaklık yaparak tasarlanan, geliştirilen bir ürün olmadığını vurgulayan Akşit, motorun üretiminin tümüyle TEI mühendisleri tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

TS1400 yerli mi?

Geliştirilmekte olan ilk yerli ve millî helikopter motoru TS1400 için yurt içindeki mevcut yetenek ve kabiliyetlerin azami ölçüde kullanılması maksadıyla Turboşaft Test ve Alt Sistemler Çalıştayı düzenlendi.

Atak motoru kimin?

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ/TAI) tarafından üretilen ATAK helikopterinde Amerikan Honeywell ile İngiliz Rolls Royce şirketlerinin ortak girişimi olan Light Helicopter Turbine Engine Company'in (LHTEC) ürettiği CTS800 tipi motor kullanılıyor.

Gökbey motoru hangi ülkenin?

T-625 Gökbey, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sivil havacılık alanlarında kullanılması amacıyla Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına göre Türk mühendisleri tarafından tasarlanan, geliştirilmekte olan ve TUSAŞ tesislerinde üretilen genel amaçlı helikopterdir.