Gov uzantısı ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Gov uzantısı ne için kullanılır?
  2. Gov neden güvenlidir?
  3. Internet adresi uzantıları hangileridir ve nerede kullanılır?
  4. Org kısaltması ne demek?
  5. Banka ATM açılımı nedir?
  6. Bilgisayar ağları ATM nedir?

Gov uzantısı ne için kullanılır?

Örneğin, devlet ve kamu kurumlarının sahip olduğu web sitelerinde .gov kısaltması kullanılmaktadır. Bu domain uzantısı, uluslararası alanda kullanılan bir terim olup, ülkemizde de geçerlidir. Gov, İngilizce goverment kelimesinin kısaltmasıdır. Goverment dilimizde devlet, kamu anlamlarına gelmektedir.

Gov neden güvenlidir?

Gov ve Edu uzantılı siteler güvenilir sitelerdir çünkü bu siteler kurum ve kuruluşlara aittir. Milli Eğitim Bakanlığının çıkarmış olduğu Eba sitesinin uzantısına baktığımızda Gov ile bittiğini görürüz hem eğitim hem de kurumlara ait olduğunu belirtmektedir.

Internet adresi uzantıları hangileridir ve nerede kullanılır?

İşte Alan adı uzantıları listesi:

  • .com : Genel ve Ticari konularda kullanılır. akılda kalması kolay olduğu için web sayfalarında öncelikle aranan isimdir.
  • .net : Network. ...
  • .org : Organizasyonlar için kullanılır.
  • .aero : Hava endüstrisi tarafından kullanılır.
  • .asia : Asya ülkelerine ait alan adıdır.
  • . ...
  • .

Org kısaltması ne demek?

.org = Organizasyonlar için kullanılır "organization" kelimesinin ilk üç harfi kullanılmıştır. . biz = Bu uzantı iş, ticaret anlamına gelen "business" kelimesinden kısaltılmıştır. .info = Uzantısı bilgi anlamına gelmektedir.

Banka ATM açılımı nedir?

ATM (İngilizce Automatic Teller Machine), Bankamatik olarak da bilinen otomatik vezne makinesi. Atmosfer (birim) ("atm"), atmosfer basıncı birimi.

Bilgisayar ağları ATM nedir?

Eşzamansız Aktarım Modu (İngilizce: Asynchronous Transfer Mode, ATM), verileri, 53 byte sabit büyüklüğünde hücreler halinde ileten bir ağ tekniğidir. ... Veri iletimi için paket anahtarlamanın bir türü sayılabilecek bir yöntem olan hücre aktarımı (İngilizce: cell relay) tekniğini kullanır.