AliExpress gümrükten geçtiğini nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. AliExpress gümrükten geçtiğini nasıl anlarız?
  2. Aliexpress gümrükten geçti ne zaman gelir?
  3. Gümrükte kalan mallar nasıl alınır?
  4. Yurtdışı alışveriş limiti aşılırsa ne olur?
  5. Cep telefonu gümrük vergisi ne kadar?
  6. Yurtdışı cep telefonu almak mantıklı mı?
  7. Kaçak telefon alırsak ne olur?
  8. Kaçak telefon alınır mı?
  9. Kaçak telefon güncellenir mi?
  10. Imei atılan telefon kapanır mi?
  11. Telefoncular IMEI nereden buluyor?

AliExpress gümrükten geçtiğini nasıl anlarız?

Ürününüzün gümrüğe takıldığını PTT yurt Dışı Kargo Takip ekranlarından anlayabilirsiniz. Eğer siparişiniz, UKiM'de ( Uluslar Arası kargo iletim merkezi) uzun süredir bekliyorsa siparişiniz büyük ihtimalle gümrüğe takılmıştır.

Aliexpress gümrükten geçti ne zaman gelir?

Bilindiği üzere kargolara artık Gümrük Vergisi uygulanmaktadır. Sipariş edeceğiniz kargo süresi yaklaşık olarak 60 gün içerisinde gelmektedir. Çalışılan firmaya göre gün sayısı 30 ve 45 güne kadar düşmektedir. Ürün Ülkeye giriş yaptıktan sonra yaklaşık 7 iş günü içerisinde elinize ulaşır.

Gümrükte kalan mallar nasıl alınır?

Perakende satışlar için gümrük idaresince “Satış Listesi” oluşturulur ve hem normal yolla hem de elektronik yolla ilan edilir. Gümrük idaresince işletilen Perakende Satış Mağazalarından Satış Listesine konu eşyaları satın alabilirsiniz.

Yurtdışı alışveriş limiti aşılırsa ne olur?

Yurt dışından yapılan alışverişler ile ilgili akla bir soru gelmektedir: Yurt dışı alışveriş limiti aşılırsa ne olur? Sipariş edilen maksimum tutar olan 1500 euroyu geçerse ithalatçı vergilerine tabi tutulacaktır.

Cep telefonu gümrük vergisi ne kadar?

Ticari mahiyette olmaksızın, yolcuların kendi kullanımları için yurt dışından getirdikleri telefonlar için 2020 yılında 1838,70 lira olarak uygulanan harç tutarı ise yeni yılda 2 bin 6 lira olarak ödenecek.

Yurtdışı cep telefonu almak mantıklı mı?

Yurtdışından telefon satın alarak Türkiye'ye getirmek, eskisi kadar avantajlı değil. ... Resmi Gazete'de yayınlanan karar ile birlikte, yurtdışından getirilen telefonların maktu ücreti, 618 TL'den 1500 TL'ye çıktı. Bu bağlamda, yurtdışından ucuza telefon getirseniz dahi, 1500 TL ödeyerek IMEI kaydını yaptırmanız gerekiyor.

Kaçak telefon alırsak ne olur?

Aradaki tek fark bu telefonların ülkeye kaçak yollarla sokulmuş olması. Doğal olarak kaçak yollarla sokulduğu için herhangi bir vergi yükümlülüğü de getirmiyor. Kısacası satın aldığınız kaçak telefon, yüzde 25'lik ÖTV, yüzde 18'lik KDV ve yüzde 6'lık TRT Payı'ndan muaf oluyor.

Kaçak telefon alınır mı?

Kaçak Telefonlar Çakma ? Kaçak telefonlar orijinal telefonlardır. Sahte, kalitesiz, çakma değillerdir. Normal olarak Türkiye'de satılan bir cihaz ile kaçak cihaz arasında donanımsal olarak hiçbir fark bulunmamaktadır.

Kaçak telefon güncellenir mi?

Telefonların kaçak olup olmaması sadece cihazı Türkiye'de kullanabilmek için önemli. Xiaomi cihazın kaçak olup olmadığını tespit edemez veya ona göre ayrım yapmaz. Cihaz orjinal olduğu sürece GÜNCELLEME ALIR.

Imei atılan telefon kapanır mi?

IMEI klonlanmış cep telefonlarının haberleşmeye kapatılacağını açıklayan BTK, cihazın gerçek cihaz sahibi olduğunu belgeleyen kişi tarafından sadece tek hatla eşleştirilmek suretiyle kullanıma açılabileceğini vurguluyor.

Telefoncular IMEI nereden buluyor?

IMEI Numaralarını Nasıl Buluyorlar Bu numaralar genelde telefonun arkasında bataryanın alt kısmında yazmaktadır. Fakat bazı telefon üreticileri, yeni telefon kutularının üzerine IMEI numaralarını yazmaktadırlar.