Kaymakamın görevi nedir Eodev?

İçindekiler:

  1. Kaymakamın görevi nedir Eodev?
  2. Ilçedeki şikayetlerin giderilmesi için çalışan kimdir?
  3. Osmanlıda kaymakama ne ad verilir?
  4. Kaymakam Refikliği ne demek?

Kaymakamın görevi nedir Eodev?

KAYMAKAM'IN GÖREVLERİ, - Valinin emirlerini uygular, - İlçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar, - Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır, - Törenlere başkanlık eder, resmi ziyaretleri kabul eder.

Ilçedeki şikayetlerin giderilmesi için çalışan kimdir?

Kaymakamların başlıca görevleri: – İlçedeki çeşitli kamu kurumlarının çalışmaları arasında eşgüdümü sağlar, – Halkın şikayetlerini dinler, ihtiyaçlarını saptar ve giderilmesi için gerekli önlemleri alır, – Törenlere başkanlık eder, resmi ziyaretleri kabul eder.

Osmanlıda kaymakama ne ad verilir?

Osmanlılarda, sadrazam, hükümet merkezinden ayrıldığı zaman kendisine kubbe vezirlerinden “vezir-i sani” vekalet eder, bu vekaleti müddetince ona “kaymakam paşa” veya sadece “kaymakam” denildiği gibi “kaymakam-ı rıkab-ı hümayun” veya “kaymakam-ı asitane-i seadet” de denirdi.

Kaymakam Refikliği ne demek?

KAYMAKAM REFİKİ NEDİR? İl Merkez Stajını tamamlamış Kaymakam Adayları, Bakanlık tarafından bilgi ve tecrübelerinden yararlanılabilecek Kaymakamların yanına 1 ay süre ile Kaymakam Refiki olarak gönderilirler. ... Gerektiğinde il valisinin teklifi üzerine refiklik stajı en çok iki ay daha uzatılabilir.