Lavanta köyü ne zaman gidilir?

İçindekiler:

  1. Lavanta köyü ne zaman gidilir?
  2. Lavanta tarlası nerededir?
  3. Lavanta bahçeleri ne zaman biter?
  4. Antalyadan lavanta kokulu köye nasıl gidilir?
  5. Edirne lavanta Festivali 2020 ne zaman?
  6. Lavanta kokulu köye ne zaman gidilmeli?

Lavanta köyü ne zaman gidilir?

Lavanta Kokulu Köy'e her zaman gidilebilir; fakat lavantaların en güzel görünüme büründüğü ve boylarının en uzun olduğu dönem Haziran ayı ortasından itibaren Temmuz ayının sonuna kadarki süreci kapsamaktadır.

Lavanta tarlası nerededir?

Türkiye sınırları içerisinde ekonomik anlamda yalnızca Isparta Keçiborlu yöresinde Kuyucak başta olmak üzere Kuşcular ve Çukurören köylerinde lavanta tarlaları bulunmaktadır. Lavanta bitkisi, bu yörelerin özellikle sulanmayan, eğimli yapıdaki ve kıraç arazilerine çok iyi uyum sağlamaktadır.

Lavanta bahçeleri ne zaman biter?

Lavantalar normal şartlarda Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor ve Temmuz'un 2. haftası hasat ediliyor. Hasat parça parça devam ettiğinden Temmuz ortasına kadar tarlaları görebilme şansınız oluyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu - Temmuz başı.

Antalyadan lavanta kokulu köye nasıl gidilir?

Kuyucak Köyü D650 Karayolundan 12,5 km içeridedir. Isparta Süleyman Demirel Havalimanının batısında kalır. Antalya'dan gidildiği zaman Burdur'u geçip Keçiborlu'ya varmadan sola sapılarak gidilir. Keçiborlu Dinar Kavşağından Senir Yoluna girip Kılıç Köyünden Kuyucak Yoluna sapılır ve köye ulaşılır.

Edirne lavanta Festivali 2020 ne zaman?

Edirne'nin mor festivali olarak adlandırılan, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Edirne Lavanta Tarla Günleri, 11-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Edirne'de bu yıl dördünsü düzenlenecek olan Lavanta Tarla Günleri, 11-15 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Lavanta kokulu köye ne zaman gidilmeli?

Lavantalar, haziran ayında çiçeklenmeye başlamakta ve ay sonunda tamamen morarmaya başlamaktadır. Bu süre ortalama 45 ile 50 gün arasında sürmektedir. Ağustos ayında hasat edilen lavanta tarlalarının köyü mora boyadığı o eşsiz görsel şöleni yakalamak için Kuyucak Köyü temmuz ayının başında ziyaret edilebilir.