Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi herkese açık mı?

İçindekiler:

  1. Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi herkese açık mı?
  2. Üniversite kütüphaneleri halka açık mı?
  3. Bilkentin kaç öğrencisi var?
  4. METU odtü ne?
  5. Üniversite kütüphanelerinden kimler yararlanabilir?

Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi herkese açık mı?

Sadece kendi öğrencilerine değil dışarıdan da misafirlere açık olan Boğaziçi Üniversitesi Kütüphanesi'nin temelleri 1863 yılında kurulduktan sonra Harvard Üniversitesi'nden bağışlanan kitapların Bebek'te bir binaya yerleştirilmesiyle atılmış.

Üniversite kütüphaneleri halka açık mı?

Kütüphane içinde her türlü kaynağı kullanabiliyorsunuz. Üniversite hocaları ödünç kaynak da alabiliyor. “Elektronik kaynaklara kütüphane içinde ulaşabiliyorsunuz. Telif hakları sebebiyle doğrudan üniversite mensubu olmayanlara kütüphane dışından erişim izni verilmiyor.

Bilkentin kaç öğrencisi var?

İhsan Doğramacı tarafından kurulmuştur. Başkent Ankara'da 13.000 öğrenciye ev sahipliği yapan Bilkent, Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesidir. Eğitim düzeyi, bilimsel araştırma ve yayınları, kültür-sanat etkinlikleri, öğrenci ve mezunlarının başarıları ile dünyanın önde gelen yükseköğretim kurumları arasındadır.

METU odtü ne?

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), (İngilizce: Middle East Technical University, METU), tarihinde, zamanın Türkiye Başbakanı Adnan Menderes, Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker ve bir grup akademisyen tarafından Ankara'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.

Üniversite kütüphanelerinden kimler yararlanabilir?

“Kütüphanemizden diğer üniversitelerin mezunları ya da hocaları üyelik karşılığında yararlanabiliyor. Kütüphane içinde her türlü kaynağı kullanabiliyorsunuz. Üniversite hocaları ödünç kaynak da alabiliyor. “Elektronik kaynaklara kütüphane içinde ulaşabiliyorsunuz.