Kuşe karton nedir?

İçindekiler:

  1. Kuşe karton nedir?
  2. Kuşeli karton nerede kullanılır?
  3. Exprint karton nedir?
  4. Kroma karton nedir?
  5. Krome karton nerede kullanılır?
  6. Gri karton nerelerde kullanılır?
  7. Exprint nedir?
  8. Blade kuşe ne demek?
  9. Kuşe kağıdı kaliteli mi?
  10. Karton nerelerde kullanılır?
  11. Mukavva nerelerde kullanılır?
  12. Gri karton nedir?
  13. Kartonsan ne iş yapar?
  14. Kuşe kağıdı nasıl bir şey?

Kuşe karton nedir?

Kuşe Kağıt: Broşür baskısında en çok tercih edilen kağıt türü olan kuşe kağıdın yüzeyi işlenmiş mat ve parlak türleri bulunur. ... Genellikle kitap, defter, broşür kapaklarında kullanılan bu karton türünün arka yüzü renkli baskı için uygun değildir.

Kuşeli karton nerede kullanılır?

Reklam ve Tanıtım Çalışmalarında Kuşe Kağıtlar Kuşe kağıtlar tasarımcılar tarafından broşür, dergi ve el ilanlarında kullanılır.

Exprint karton nedir?

Her türlü ambalaj ve detaylı grafik işleri için yüksek performans sunan Exprint; yüksek pliyaj özelliği, daha az mürekkeple parlak bir baskı kalitesi, iyi bir laklanabilirlik özelliği ile arka yüzü gri renkte ve üst yüzeyine son kat olarak blade kuşe uygulaması yapılmış, çok katlı kuşeli bir kartondur.

Kroma karton nedir?

Krome Karton: Bir yüzeyi düzgünleştirilmiş ve beyazlatılmış, diğer yüzeyi mattır. Bu kağıt türü genellikle ambalaj sektöründe kullanılır. Pelür: Genellikle ambalaj sektöründe kırılacak objeleri korumak için kullanılır.

Krome karton nerede kullanılır?

Krome karton, paket ve ambalajlama alanlarında en sık kullanılan karton türlerinin başında gelir. Krome kartonlar, geri dönüştürülmüş kağıtlardan elde edildiği için maliyet açısından da avantaj sağlar. İlaç, kozmetik, temizlik malzemesi gibi ürünlerin ambalajında genellikle krome karton kullanılır.

Gri karton nerelerde kullanılır?

GRİ KARTON KULLANIM ALANLARI
  • Miğfer Boru (Masura) & Tambur Üreticileri,
  • Tekstil Sektörü (Kalıp Karton vb.),
  • Klasör & Renkli Dosya Üreticileri,
  • Ciltçiler, Ajanda-Defter, Takvim Üreticileri,
  • Ayakkabı-Terlik, Bavul, Çanta, Kemer Üreticileri,
  • Elektrik Süpürgesi Toz Torbası Üreticileri,
  • Puzzle Üreticileri,
Daha fazla öğe...

Exprint nedir?

Exprint. Her türlü ambalaj ve detaylı grafik işleri için yüksek performans sunan Exprint; yüksek pliyaj özelliği, daha az mürekkeple parlak bir baskı kalitesi, iyi bir laklanabilirlik özelliği ile arka yüzü gri renkte ve üst yüzeyine son kat olarak blade kuşe uygulaması yapılmış, çok katlı kuşeli bir kartondur.

Blade kuşe ne demek?

KM2 hattında üretilebilen ve her iki yüzde de yüksek beyazlık içeren özel pigment kuşeli ve özel seçilmiş eski kağıt harmanlı bir karton türüdür. Üst yüzeye son katı özel blade teknolojisi uygulanan çok katlı kuşe ile çok az mürekkeple kaliteli ve hassas bir baskı elde edilmektedir.

Kuşe kağıdı kaliteli mi?

Günümüzde baskı kağıtları ile çalışma yapacak olan kişiler için akla ilk gelen kağıt türü de kuşe kağıtlardır. Mat, parlak ve yarı mat olarak çeşitlendirilen bu kağıtlar en kaliteli baskı kağıtlarıdır. ... Kuşe kağıtlar genellikle çok renkli işlerde kullanılır.

Karton nerelerde kullanılır?

Dubleks (GD) ve tripleks (GT) türleri bulunan krome kartonun en sık kullanıldığı iş alanları şöyledir:
  • Temizlik malzemesi ambalajları,
  • İlaç ambalajları,
  • Kozmetik sektörü,
  • Endüstriyel sigara kutusu,
  • Gıda ambalajları,
  • Defter ve kitap kapağı
BE

Mukavva nerelerde kullanılır?

Gıda, Elektrik, Mobilya, Otomotiv, Plastik, Kimya, İlaç, Beyaz Eşya, Taşımacılık, Tekstil, Matbaa gibi sektörlerde taşıma, saklama, kırılma ve hasara karşı koruma için kullanılır.

Gri karton nedir?

Gri karton ve Bristol kartonu Gri karton gridir çünkü % 100 geri dönüştürülmüş kağıttan yapılır. Kalınlığı 0,5 ila 2 mm arasında değiştiğinden oldukça sağlamdır. Genellikle kitap ciltleme ve modeller için kullanılma nedeni budur.

Kartonsan ne iş yapar?

Kartonsan, kağıt üretiminin devlet eliyle yürütüldüğü bir dönemde girişimci ve cesur bir yaklaşımla Türkiye'nin “ilk” özel kuşeli karton üreticisi olarak 1967 yılında kurulmuştur. ... 2020 yılı verilerine göre Kartonsan Türkiye kuşeli karton pazarında %41 pazar payına sahiptir.

Kuşe kağıdı nasıl bir şey?

Kuşe, baskı işlerinde kullanılan kâğıt türü. Yüzey parlaklığı, pürüzsüzlük, ağırlık gibi belirli özellikler kazanması için polimer veya bileşik ile kaplanarak üretilmektedir. Günlük hayatta dergi, broşür, afiş gibi çalışmaların basımında kullanılmaktadır. Kaygan ve parlak bir yüzeyi vardır.