Odtü diploma nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Odtü diploma nasıl alınır?
  2. Ilişik kesildikten sonra transkript nasıl alınır?
  3. Odtü diploması yurtdışında geçerli mi?
  4. Odtü e kayıt nasıl yapılır?
  5. Diploma ekinde neler olur?
  6. Diploma Eki nereden alınır?
  7. Transkript nasıl istenir?
  8. Diploma Eki nedir ne işe yarar?
  9. Diploma Eki herkese verilir mi?
  10. Üniversite diploma Eki Nedir?
  11. KTÜ diploma Eki nasıl alınır?
  12. Transkript belgesini kimler alabilir?

Odtü diploma nasıl alınır?

Belge Talep Formu doldurması halinde “geçici mezuniyet belgesi” Öğrenci İşleri Daire Başkanlığındaki bölüm danışmanından alınabilir. Diploma veya geçici mezuniyet belgesi alınabilmesi için OİBS 269 numaralı programdan kayıt sildirme işlemi yapılmış olması gerekmektedir.

Ilişik kesildikten sonra transkript nasıl alınır?

Mezun ve ilişiği kesilmiş olanlar transkript başvuru formuna banka dekontlarını eklemelidir. Başvuru Formu çıktı halinde de ÖİDB'ye iletilebilir. Yurt içine gönderilmesi istenen transkript ücretleri TL hesabına, yurt dışına gönderilmesi istenen transkript ücreti dolar hesabına yatırılmalıdır.

Odtü diploması yurtdışında geçerli mi?

Eğitimde kalitenin en önemli göstergelerinden biri uluslararası akreditasyonlardır. ODTÜ diploması uluslararası geçerliliğe sahiptir. EUROPASS - DİPLOMA EKİ (DIPLOMA SUPPLEMENT): ODTÜ'de tüm lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlarına diplomaları ile birlikte Europass Diploma Eki (Diploma Supplement) verilmektedir.

Odtü e kayıt nasıl yapılır?

Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimiz https://useraccount.metu.edu.tr/newstudent adresinden kullanıcı kodu oluşturma işlemlerini başlatmalıdır. Bu işlem sonunda, kullanıcı kodu ve şifre ile ODTÜ Kayıt Programı ve ODTÜ Bilişim Servislerini kullanabilirsiniz.

Diploma ekinde neler olur?

Diploma Eki ( Diploma Supplement : DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen ve elde edilmiş yeti ve becerilerin, ve de bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yüksek öğretim diplomasına ek olarak verilen belgedir.

Diploma Eki nereden alınır?

Diploma Eki almak isteyen kişiler mezun oldukları üniversiteye başvurarak kendileri için Diploma Eki düzenlenmesini talep edebilirler.

Transkript nasıl istenir?

Transkript belgesi, eğitim kurumunun öğrenci işleri dairesinden ya da diğer resmi dairelerden talep edilebilir. E-devlet uygulamasının hayata geçmesi ile bazı üniversitelerin transkript belgeleri e-devlet üzerinden alınabilir hale gelmiştir. Bunun dışında transkriptler, genellikle kurum tarafından verilir.

Diploma Eki nedir ne işe yarar?

Diploma eki diplomanın tamamlayıcısıdır ve diplomadan ayrı olarak bir geçerliliği yoktur. Bologna Süreci'yle ortaya çıkan diploma eki verilmesinin temel sebebiyse uluslararası saydamlığı pekiştirmektir. Eğitim süresince elde edilen yeti ve becerilerin akademik ve mesleki tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktadır.

Diploma Eki herkese verilir mi?

Diploma Eki'nin ve ECTS kredi sisteminin ODTÜ'de uygulanması ODTÜ 2003 yılında Erasmus Üniversite Beyannamesi almaya hak kazanmıştır ve bu tarihten itibaren Erasmus programında yer almaktadır. 2005 yılından itibaren diploma eki tüm lisans, yüksek lisans ve doktora mezunlara otomatik ve ücretsiz olarak verilmektedir.

Üniversite diploma Eki Nedir?

Diploma eki (Diploma Supplement) yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen bir belgedir. ... Bologna Süreci'yle ortaya çıkan diploma eki verilmesinin temel sebebiyse uluslararası saydamlığı pekiştirmektir. Eğitim süresince elde edilen yeti ve becerilerin akademik ve mesleki tanınırlığını arttırmayı amaçlamaktadır.

KTÜ diploma Eki nasıl alınır?

Soru : Diploma Ekini nereden alabilirim? Cevap : 2006 yılından sonra mezun olan öğrencilerimiz Diploma Ekini KTÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'ndaki Diploma Bürosundan alabilirler.

Transkript belgesini kimler alabilir?

NOT: Transkript belgesinin "not döküm" halinde olan örneğini sadece okuduğunuz okulun öğrenci işlerinden halledebilirsiniz. Bu belgeyi de ya kişinin kendisi alabilir ya da verilen dilekçe sayesinde belirtilen ikinci bir kişi alabilir.