Numaralı lens ne kadar kullanılır?

İçindekiler:

  1. Numaralı lens ne kadar kullanılır?
  2. Lens ne zaman değiştirilmeli?
  3. Bir lens kaç yıl kullanılabilir?
  4. Lens kutusunda lens ne kadar süre kalabilir?

Numaralı lens ne kadar kullanılır?

Göz bozukluklarının tedavisinde önemli bir yenilik olan göz içi lensleriyle 30 numaraya kadar olan bozukluklar tedavi edilebiliyor. 10 numaraya kadar olan miyopların tedavisi lazerle (wave front femtolasik tekniğiyle), 10 numaranın üzerindekilerin tedavisiyse Eye PCL göz içi lensle yapılıyor.

Lens ne zaman değiştirilmeli?

Kontakt Lenslerin Kullanım Süresi : Lens, solüsyon kabına yerleştirilip ertesi gün kesinlikle tekrar kullanılmamalıdır. 15 günlük lensler; her gece gözden çıkarılıp, bakımı yapıldıktan sonra kutusuna koyularak 15 günün sonunda kesinlikle kullanılmamalı ve çöpe atılmalıdır.

Bir lens kaç yıl kullanılabilir?

Klasik Uzun Süreli (Konvansiyonel)Kontak Lensler: Günlük veya uzun süreli kullanılabilen, ömürleri 3-12 ay arasında değişen kontakta lenslerdir. Uzun ömürleri olmasına karsı üzerinde oluşan birikintiler özellikle alerjik bulguların oluşmasına ve göz sağlığı açısından problemler yaratabilmektedir.

Lens kutusunda lens ne kadar süre kalabilir?

KONTAKT LENS BAKIMI Eğer lensleri bir süre kullanmayacaksanız, kaplarında hiç açmamak koşulu ile kullanılan solüsyonun saklama özelliğine göre en fazla 7 gün bekletebilirsiniz. Kaptaki solüsyonu lensi taktıktan sonra boşaltınız ve yeniden lensleri koyduğunuzda yeni solüsyon koyarak dezenfekte ediniz.