Mum renklendirmek için ne kullanılır?

İçindekiler:

  1. Mum renklendirmek için ne kullanılır?
  2. Mum nasil yapilir ve malzemeleri nelerdir?
  3. Mum yapmak için parafin nasıl eritilir?
  4. Mum yapımında stearin ne işe yarar?
  5. Sadece parafin ile mum yapılır mı?
  6. Mum yaparken ne kadar stearin kullanılır?
  7. Nasıl kokulu mum yapılır?
  8. Mum neden çökme yapar?
  9. Yanmış mum tekrar kullanılır mı?
  10. 1 kg parafine ne kadar stearin konulur?

Mum renklendirmek için ne kullanılır?

Eski bir kabın içerisine parafini koyup kısık ateşte eritin. Parafin eriyince üzerine stearini koyun, karışım eriyene kadar karıştırın. Eriyen karışımın üzerine renklendirmek için mum boyası ya da pastel boya ekleyin. Son olarak koku vermesi için esans yağı ekleyin.

Mum nasil yapilir ve malzemeleri nelerdir?

Evde kendi mumlarınızı yapabilmeniz için gerekli malzemeler:
  1. Ham parafin.
  2. Stearin.
  3. Saf pamuk ip veya mum fitili.
  4. Mum kalıpları (ısıya dayanıklı)
  5. Mum boyası (gıda boyası, tekstil boyası veya pastel boya da kullanılabilir)
  6. Esans (kokulu mum yapmak için)
  7. Parafini eritmek için kap.

Mum yapmak için parafin nasıl eritilir?

Mumun sıcaklığını bir termometreyle kontrol et. Unutma ki mumu temizlemek zor olabilir. Parafin mumu 50 ile 60 °C arasında eritilmelidir. Soya mumu 76,6 ila 82,2 °C sıcaklıkta eritilmelidir. Balmumu kabaca 62,7 °C sıcaklıkta eritilmelidir.

Mum yapımında stearin ne işe yarar?

Stearin mumumuzun daha dayanıklı ve sağlam olmasını sağlayan en önemli katkı maddesidir . Unutmadan önemli bir bilgidir stearin eritilen parafin miktarının  ila maksimum  si oranında ilave edilmelidir.

Sadece parafin ile mum yapılır mı?

Mumun ana malzemesine karar verin Sağlığınız için tehlikeli olabilecek parafinli mumlar, günümüzde de pek tercih edilmiyor. Tabii ki parafin de dahil olmak üzere dilediğiniz hammaddeyi tercih edebilirsiniz ancak bizim önerimiz soya wax'ı ya da bal mumu kullanmanız yönünde.

Mum yaparken ne kadar stearin kullanılır?

Hazır kalıp halinde satın aldığınız Parafini eritme kalıbımıza sığacak kadar parçalar haline getiriyoruz. (Eritme kabı olarak evde artık kullanmaktan vaz geçtiğiniz kahve cezvesini kullanabilir veya sadece bu iş için bir tane ucuz cezve alabilirsiniz.) Örn: 1 kilo parafin için 100 150 gram stearin.

Nasıl kokulu mum yapılır?

İlk olarak parafini bir cezve içinde benmari usulü eritin. Ardından toz mum boyasından dilediğiniz kadarını erimiş parafinin içine katın ve karıştırın. Parafin boyayı tam olarak hapsedince sıra mum fitilini hazırlamaya geliyor.

Mum neden çökme yapar?

Katı parafin sıvı kıvamdan katı kıvama geçerken içeriğinde bulunan hammaddeler sebebi ile sıkışmaya ve çok az da olsa bir küçülmeye maruz kalır ve merkeze doğru çökme yapar .

Yanmış mum tekrar kullanılır mı?

Defalarca tekrarlanabilen süreç, yalnızca fitil yenilenerek sürdürülebiliyor. Yeni fitil, 2 parçalı saydam haznenin ortasında bırakılan boşluktan kolayca yerleştirilebiliyor. Eriyen mum fitili çevreliyor ve yanmış mum yeniden kullanılmaya hazır, yepyeni bir muma dönüşüyor.

1 kg parafine ne kadar stearin konulur?

Örn: 1 kilo parafin için 100 150 gram stearin. Eritme kabımızın sığacağı büyüklükteki bir kabın içerisine bir miktar su doldurduktan sonra, içine parafini ve stearin eklediğimiz eritme kabımızı yerleştiriyoruz. Suyun ısısı arttıkça eritme kabımızdaki ham malzeme yavaşça erimeye başlıyacaktır.