Hamster sahibine nasıl alışır?

İçindekiler:

  1. Hamster sahibine nasıl alışır?
  2. Hamster eğitilebilir mi?
  3. Hamster tuvaletini nereye yapar?
  4. Hamster yavruları ne zaman ayrılır?
  5. Hamster nasıl uyandırılır?
  6. Hamster altına ne konur?

Hamster sahibine nasıl alışır?

Bunun en önemli göstergesi hamster'ının sen kafesinin yanındayken kendi isteğiyle saklandığı yerden çıkması, mama yiyip su içmesi ve oyun oynamasıdır. Hamster'ının sana alışması için kafesin etrafında bol bol zaman geçirmeye ve hamster'ınla sakin sesinle uzun uzun konuşmaya çalış.

Hamster eğitilebilir mi?

Kedilerin bile eğitilmesi zor iken hamster eğitimi çok daha zordur. Hamster eğitimi olarak uygulayabileceğiniz numaralar arasında Hamsterınızı ayakları üzerinde tutmak gelmektedir. Tırmanmayı ve ayakta durmayı seven bu hayvanları ayakta tutmak için bir ay çekirdeği uzatmak yeterli olacaktır.

Hamster tuvaletini nereye yapar?

Hamsterler içgüdüsel olarak köşeleri tuvalet olarak değerlendirir. Herhangi bir hamster tuvaleti olmasa bile kafesin köşesini doğal olarak değerlendireceklerdir.

Hamster yavruları ne zaman ayrılır?

Hamster yavruları ortalama üç hafta sonra sütten kesilirler ve dört haftalık yani bir aylık olduklarında kendilerine bakabilecek duruma gelirler. Bu süreçten sonra hamster yavrularını annelerinden ayırmak ve başka bir kafese almak gerekir.

Hamster nasıl uyandırılır?

İşte o zaman hamster'ı uyandırmak gerekir. Ama onu sert hareketler ile uyandırmak çok yanlıştır. Aksi halde korkarlar. Bu nedenle hamster yavaş hareketler ile uyandırılmalıdır.

Hamster altına ne konur?

Kafesin taban kısmından başlarsak zemin için hamster talaşı kullanmalısınız. Kum, kereste atölyelerinden temin edilmiş talaş gibi malzemeler hamsterlar için uygun olmadığı gibi sağlıkları için de son derece zararlıdır.