Türkiye Kazakistan'a ne satıyor?

İçindekiler:

  1. Türkiye Kazakistan'a ne satıyor?
  2. Kazakistan'dan ne ithal ediyoruz?
  3. Özbekistan'dan neler alıyoruz?
  4. Özbekistan'a ne ihraç edilir?

Türkiye Kazakistan'a ne satıyor?

Kazakistan, Türkiye'ye buğday, bakır, doğalgaz, petrol, alüminyum ve çinko gibi ürünleri ihraç ederken, Türkiye'den elektrik donanımlar, makine, tekstil, mobilya ve diğer ürünleri satın alıyor. Kazakistan'da 2 binin üzerinde Türk sermayeli firma faaliyet gösteriyor.

Kazakistan'dan ne ithal ediyoruz?

Türkiye'nin Kazakistan'dan ithal ettiği ürünler arasında buğday, un, et, ve bitkisel yağlar yer alıyor. Geçen yıl ithal edilen ürünler incelendiğinde yüzde 26'lık kısmın un, balık, bitkisel yağ ve diğer işlenmiş tarım ürünleri olduğu görüldü.

Özbekistan'dan neler alıyoruz?

Türkiye'nin Özbekistan'dan ithalatında başlıca ürünleri ise; Rafine edilmiş bakır ve bakır alaşımları (ham), bakır teller, pamuk ipliği, işlenmemiş çinko, petrol yağları ve bitümenli minerallerden elde edilen yağlar, azotlu mineral veya kimyasal gübreler, geçici olarak konserve edilmiş sebzeler oluşturmaktadır.

Özbekistan'a ne ihraç edilir?

Ülkemizin Özbekistan'a ihraç ettiği başlıca ürünlerin ilaç, tarım makinaları, bebek bezleri, sera malzemeleri, hububatın öğütülmesi için makinalar, boya sabitleştiriciler, inşaat malzemeleri, polyester ve bazı kimyasal malzemeler olmuştur.