Vitiligo hangi krem kullanılır?

İçindekiler:

  1. Vitiligo hangi krem kullanılır?
  2. Vitiligo hastalığı için ne yapılmalı?
  3. Vitiligo hastaları güneşe çıkabilir mi?
  4. Vitiligo hastaları ağda yapabilir mi?
  5. Vitiligo için yulaf samanı nasıl kullanılır?

Vitiligo hangi krem kullanılır?

En sık kullanılan kortizonlu kremlerdir. Çok yaygın ve uzun süre kullanımlarda ve yüz gibi derinin özellikli olduğu bölgelerde yan etkiler açısından dikkatli olunmalıdır. Kortizonlu kremler yanında psödokatalaz, kalsipotriol, immunmodulatör . vb bir çok yeni krem de hastaya göre kullanılabilir.

Vitiligo hastalığı için ne yapılmalı?

Vitiligonun bilinen tam iyileştirme etkili bir tedavisi yoktur. Ancak uygulanan tedavi sürecinde renk değişimi durdurulabilir, yavaşlatılabilir ve cilde biraz renk geri kazandırılabilir.

Vitiligo hastaları güneşe çıkabilir mi?

Mide ve bağırsak florası kısmen de olsa düzeltilmemiş, tedavi edilmemiş bir vitiligo hastası asla güneşe çıkmamalıdır. Çünkü bazı bağırsak parazitleri, flora bozuklukları, mantar hastalıkları vitiligoyu alerjiler ile beraber tetikler.

Vitiligo hastaları ağda yapabilir mi?

Vitiligo tedavisinden sonra güneşe fazla maruz kalmayın Hastanın, lazer, lazer epilasyon ve sir ağda gibi tahriş ve yara yapabilen durumlarda doktoruna danışması önerilir.

Vitiligo için yulaf samanı nasıl kullanılır?

Ala (vitiligo) hastalığına karşı Üç tutam (yaklaşık 15 gram) yulaf samanını kaynamakta olan 1 litre suyun içine atınız. Ağzı kapalı olarak hafif ateşte 3 dakika kaynatınız. Ilıdıktan sonra süzünüz. Lekelerin olduğu bölgeye en az 5 dakika uygulayınız (pamuk kullanabilirsiniz).