Ter bezleri neden iltihaplanır?

İçindekiler:

  1. Ter bezleri neden iltihaplanır?
  2. Koltuk altında kıl kökü iltihabı nedir?
  3. Vücut sıcaklığı normal değerin altına düştüğünde ter bezleri nasıl çalışır?
  4. Ter bezi olmazsa ne olur?
  5. Ter neden asitli olur?

Ter bezleri neden iltihaplanır?

Ter Bezi İltihabı Neden Olur? Hidradenitis suppurativanın kesin sebebi henüz bilinmemektedir. Ancak genetik etkenler, hormonlar, şişmanlık, alkol ve sigara tüketiminin hidradenitis supurativayı tetiklediği bilinmektedir.

Koltuk altında kıl kökü iltihabı nedir?

Hidradenit, koltuk altı, kasık, kalça ve göğüslerin altındaki kıl kökleri ve yakındaki ter bezlerinin enfeksiyon ve iltihaplanması sonucunda ortaya çıkar.

Vücut sıcaklığı normal değerin altına düştüğünde ter bezleri nasıl çalışır?

Beyin ısı düzenlemesini ter bezlerine yaptırmış olur. Bu sinir sisteminin ter bezlerini uyarması ile oluşur. Ter bezlerinden salgılanan sıvı buharlaşarak vücudun soğuması sağlar. Ateşi yükselen kişiler ateş düşürücüler sayesinde terler ve vücut sıcaklıkları da düşmüş olur.

Ter bezi olmazsa ne olur?

Ter bezlerinin yeteri kadar gelişmemesi sonucu oluşabilir. Bu durumda vücut ısısını ayarlama mekanizması bozulur. Vücudun toksik atıkları yeteri kadar temizlenmez. Ani vücut ısısı yükselmeleri olur.

Ter neden asitli olur?

Ter sıvısı vücuttan salgılandığı anda asidik karakterdedir ve kokusuzdur. Bu asidik madde zaman, sıcaklık ve mikroorganizmal faaliyet sonucu bazik karakterde olan amonyaka dönüşür. Ter kokusu da bu bazik maddeden kaynaklanmaktadır.