Diş aralari nasil kapanir?

İçindekiler:

  1. Diş aralari nasil kapanir?
  2. Diş teli lastiği kaç ay takılır?
  3. Ayrık dişe dolgu yapılır mı?
  4. Iki diş arasına dolgu yapılır mı?

Diş aralari nasil kapanir?

Dişler arasındaki boşlukları, çeşitli tedavi seçenekleri ile kapatmak mümkündür. Ortodontik tedavi yani diş teli takılması, porselen lamine uygulanması ya da son zamanlarda çok popüler olan ve tek seansta tedavinin bitirildiği bonding sistemi ile tedavi yapılabilir.

Diş teli lastiği kaç ay takılır?

Braket kullanımı hastanın diş yapısına ve kullanıma göre 6 ay-3 sene gibi bir zaman alabilir. Braketler özel bir yapıştırıcı ile dişlere takılır. Ardından braketlerin içine ark teli denen bir tel geçirilir.

Ayrık dişe dolgu yapılır mı?

Ayrık dişlerin tedavisinde ortodonti tedavisi, yaprak porselenle diş kaplaması ya da dişlere estetik diş dolgusu uygulayarak diş ayrıklığına tedavi bulunabilir. Bunun yanında dişin yapısına zarar vermeden hızlı çözüm olan estetik kompozit dolgu uygulamalarla da diş ayrıklığı tedavisi yapılabilir.

Iki diş arasına dolgu yapılır mı?

Ayrık diş sorunu yaşayan insanların başvurabileceği en kolay ve hızlı tedavi yöntemi Bonding olmaktadır. Bu yöntem dişlerin arasına dişin renginde dolgu yapılarak uygulanmaktadır. Bonding tedavisi yaptıracak bir kişinin dişleri ya da ağzı uyuşturulmayacaktır.