Ihlamurun içinde ne var?

İçindekiler:

  1. Ihlamurun içinde ne var?
  2. Ihlamurun faydaları nelerdir?
  3. Ihlamurun içine başka ne koyulur?
  4. Ihlamur da hangi vitaminler var?
  5. Ihlamur bal ile icilir mi?

Ihlamurun içinde ne var?

Ihlamur bitkisinde A, B6, C ve P vitaminlerinin yanı sıra demir, manganez ve kalsiyum gibi mineraller bulunur. Ihlamura ait kurutulan parçaların demlenmesi ile elde edilen çayın pek çok faydası bulunur. Antioksidan özelliğe sahip olan ıhlamur, idrar söktürücü ve terlemeye yardımcı olarak da kullanılabilir.

Ihlamurun faydaları nelerdir?

Ihlamur soğuk algınlığı ve enfeksiyonlar için terlemeyi teşvik etmek, burun tıkanıklığını gidermek, boğaz tahrişini ve öksürüğü azaltmak için kullanılmıştır. Ihlamurun yatıştırıcı etkileri vardır ve kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyon tedavisinde kullanılır.

Ihlamurun içine başka ne koyulur?

Ihlamur çayınızı servis ederken içine bir çay kaşığı bal ekleyebilir ve limon suyu ilave edebilirsiniz. Ancak özellikle balı mutlaka sonradan eklemeniz gerektiğini unutmayın. Zira bal belli bir derecenin üzerinde doğallığını ve besleyiciliğini kaybeder. Bu şekilde demleyeceğiniz ıhlamur çayının birçok faydası vardır.

Ihlamur da hangi vitaminler var?

Ihlamur içerdiği A, C vitaminleri, kalsiyum ve demir ve magnezyum mineralleri içerir ve çok güçlü bir antioksidandır. Özellikle ılıman ve yarı tropik bölgelerde yetişen ıhlamurun çiçekli ve yapraklı bir yapısı vardır. Bahar aylarında yetişmeye başlayan ıhlamurun hasat zamanı haziran-temmuz aylarıdır.

Ihlamur bal ile icilir mi?

Cezvemize 1 kahve fincanı su koyuyoruz ,avuç dolusu ıhlamur da ekliyoruz, 2 dilim limon ,2 tatlı kaşığı balı ekleyip kaynamasını bekliyoruz ,hastalara çok iyi gelir afiyet olsun.