Aksis muafiyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Aksis muafiyet Başvurusu Nasıl Yapılır?
  2. Auzef ders muafiyeti nasıl olur?
  3. Açık Öğretim ders muafiyeti nasıl yapılır?
  4. Auzef muafiyet ne demek?
  5. Üniversitede dersten muaf olmak ne demek?
  6. Muaf olduğumuz dersleri nasıl öğrenebilirim?

Aksis muafiyet Başvurusu Nasıl Yapılır?

Muafiyet başvuru işlemleri http://aksis.istanbul.edu.tr/ adresinden online olarak yapılacaktır. Posta yoluyla veya elden evrak kabul edilmeyecektir. Kayıt esnasında ve dilekçe ile muafiyet için evrak gönderen öğrencilerin, başvuru tarihleri içerisinde talep edilen belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

Auzef ders muafiyeti nasıl olur?

check Muafiyet İşlemleri ders seçimleri sonrasında fakülte tarafından auzef.istanbul.edu.tr adresinden yayınlanan kılavuza göre gerçekleştirilir. check Ders muafiyeti; Türk Dili, Yabancı Dil, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersleri için uygulanır.

Açık Öğretim ders muafiyeti nasıl yapılır?

Ara sınıf öğrencilerinden Fakültemize kayıt yaptırdıktan sonra diğer yükseköğretim kurumundan mezun olanların ise dilekçe ve formlar bölümünde bulunan “Ders Muafiyet Başvuru” formunu Dekanlığımıza ulaştırması gerekmektedir.

Auzef muafiyet ne demek?

Muafiyet nedir? Daha önce herhangi bir yükseköğretim programında alınan bir dersin, yeni kayıt olunan programda tekrar görülmek istenmemesi üzerine yapılan bir işlemdir. İkinci Üniversite kapsamında mezun olarak kayıt yaptıran öğrencilerimizin dersleri sistemden Ekim ayı içerisinde otomatik olarak düşürülecektir.

Üniversitede dersten muaf olmak ne demek?

MUAF OLMA: Üç kez sınavına girilen ancak başarısız olunan ortak dersin başarma zorunluluğunun ortadan kalkmasına denir. Muaf olunan dersin kredisi kazanılmış olmaz, muaf olunan ders istenirse tekrar alınabilir. ... Daha önceki kazandığı krediler aynen korunur.

Muaf olduğumuz dersleri nasıl öğrenebilirim?

Muaf olduğunuz dersleri AKSİS sisteminden görüntüleyebilirsiniz. Ortak zorunlu derslerden muaf olan öğrencilerin transkript belgelerinde ilgili dersler (M) harf notu olarak işlenir, öğrenciler transkript belgelerinden muaf derslerini görüntüleyebilmektedir.