Hangi ilde nem oranı fazladır?

İçindekiler:

  1. Hangi ilde nem oranı fazladır?
  2. Hangi ilde bulutluluk oranı daha azdır?
  3. Türkiye'de nem oranı hangi ilde daha yüksektir?
  4. Nem olunca ne olur?
  5. Nem insanı hasta eder mi?

Hangi ilde nem oranı fazladır?

Bağıl nemin en fazla olduğu yer denize yakın olan yerler olarak bilinir. Sıcaklığa bağlı olan yerlerde enlem nedeniyle bağıl nem düşüklüğü görülür. Fazla olması ise en fazla Karadeniz Bölgesi olarak bilinir. İl olarak incelendiğinde ise Rize olarak bilinir.

Hangi ilde bulutluluk oranı daha azdır?

Giresun 6, Rize 6.4, Hopa 6.1, Ünye 5.6, Cide, Şile, Sinop 5.4, Bolu 5.2, Kastamonu 5.1 ölçümleniyor. Bulutluluk oranı en az olan bölgeler ise Silifke 2.2, Anamur 2.8, Marmaris 2.8, Kaş 2.4, Finike 2.7, Bodrum ve Aydın 2.8. Türkiye'de havanın kapalı olduğu gün sayısı 24-154 gün arasında seyrediyor.

Türkiye'de nem oranı hangi ilde daha yüksektir?

Tunceli ili ortalama nem oranı 2013 yılı TÜİK verilerine göre 51.72 olurken, Sinop iline ait nem oranı yıllık verilere göre 86.08 olduğu görülmüştür. Karadeniz Bölgesi, en fazla yağış ve en yüksek nem oranının görüldüğü bölge konumundadır.

Nem olunca ne olur?

Havadaki nem oranı yüksek olduğunda cildimize temas eden nem miktarı da artar. Suyun ısı iletkenliği havadan daha yüksektir. Bu nedenle nem oranı yüksek hava -kışın hava sıcaklığı genellikle vücut sıcaklığından daha düşük olduğu için- ısının vücudumuzdan çevreye daha kolay yayılmasına neden olur.

Nem insanı hasta eder mi?

Aşırı sıcaklarda havadaki nem oranı yüksek ise her türlü fizik aktiviteden uzak durmalıyız. Kronik hastalığı olanlar daha da dikkatli olmalıdır. Yüksek nemin olumsuz etkilediği kronik hastalıklar nelerdir? KOAH, astım, kalp yetmezliği, hipertansiyon, yüksek nemin olumsuz etkilediği hastalıkların başlıcalarıdır.