Lagos balık kilosu kaç TL?

İçindekiler:

  1. Lagos balık kilosu kaç TL?
  2. Pörtlek balığı nedir?
  3. Lagos hangi balığın büyüğü?
  4. Pörtlek hangi balık?
  5. Lagos balığının diğer adı nedir?
  6. Grida nasıl bir balık?
  7. Lagos balığı nasıl yapılır?

Lagos balık kilosu kaç TL?

Kilo ve boyuna göre değişmekle birlikte Lagos balığının TL civarındadır. Lagos balığı fiyatı 2021 yılı itibarıyla kilogramı en düşük 60 TL en yüksek 70 TL aralığındadır.

Pörtlek balığı nedir?

Gözleri ve dili dışa doğru olduğu için 'pörtlek' olarak tabir edilen lagos cinsi 25 kilo ağırlığındaki balık Akdeniz'de yaklaşık 300 metre derinlikte yaşıyor. Amatör olarak 4 yıldır balıkçılık yapan Yüksel Tarhan Alanya açıklarında avladığı balığı bir süre av malzemeleri satılan işyeri önünde sergiledi.

Lagos hangi balığın büyüğü?

LAGOS BALIĞI (Epinephelus sp) Lagos / lahoz balıkları ailesi (Epinephelus Sp) Serranidae (hani balıkları) familyasına ait, Atlas Okyanusu'nun doğusunda, Akdeniz'de ve Ege Denizin'de bulunan balık türüdür. En büyükleri 150cm uzunluğa ve 50kg ağırlığa kadar ulaşabilir.

Pörtlek hangi balık?

Gözleri ve dili patladığı için pörtlek adı verilen lagos cinsi 24 kilo ağırlığındaki balık, Akdeniz'in derin sularında balıkçıların ağına takıldı. Kentte sergilenen ve görenleri hayrete düşüren pörtlek balığı, restoran işletmeciliği yapan Mustafa Özer tarafından satın alındı.

Lagos balığının diğer adı nedir?

Yaygın olarak kullanılan diğer adı "lahos" olan lagos, deniz balıkları arasında akla ilk gelenlerdendir. Özellikle Akdeniz bölgesinde yaygın olan lagos balığı, Ege' de de kendisini gösterir. Fazla derinlerde yaşamayan bu balık türü kayalık, taşlık ya da çakıllı alanları kendisine yaşam alanı olarak seçer.

Grida nasıl bir balık?

Lahoz balığı ya da Grida balığı (Epinephelus aeneus), Serranidae (Hani balıkları) familyasına ait, Atlas Okyanusunun doğusunda, Akdeniz'de ve Ege denizinde bulunan bir balık türü. En büyükleri 120 cm uzunluğa ve 25 kilo ağırlığa ulaşabilir. ... Oldukça yırtıcı, etçil bir balıktır.

Lagos balığı nasıl yapılır?

Küçük bir tavada ince doğranmış soğanı zeytinyağıyla soteleyin. Kremayı ekleyip 5 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Lagos balığı, tuz, karabiber, kekik ve zeytinyağını tavada kısa bir süre kızartıp, 180 derece fırında 5 dakika pişirin.