Tereyağlı incir kavurması nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Tereyağlı incir kavurması nasıl olur?
  2. Tereyağlı incir nasıl yapılır?
  3. İncir kavurması nasıl?
  4. Incir kızartması nasıl olur?
  5. Incir kavurması hangi yöreye aittir?
  6. Incirli yumurta nasıl yapılır?
  7. Incir kızartması nasıl yapılır?

Tereyağlı incir kavurması nasıl olur?

İncir Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri yıkayıp doğrayın, tavaya yağ ve şekerle alıp kavurun ,suyunu ilave edin çekince cevizleri ilave edip ocaktan alın. İster ılık ister dondurma eşliğinde soğuk servis edin. Afiyet olsun.

Tereyağlı incir nasıl yapılır?

Tencereye 1,5 yemek kaşığı tereyağını alıp hafif kızartıyoruz. Hafif kızaran yağın içine 1 litre suyu ve 2 su bardağı şekeri ilave ediyoruz. Tereyağlı ve şekerli su kaynadıktan sonra doğramış olduğumuz kuru inciri ilave edip incir yumuşayıp şerbet koyulaşana kadar orta hararette pişiriyoruz.

İncir kavurması nasıl?

İncir Kavurması Tarifi Yapılışı İncirler yıkanıp uçları kesilir, her incir 3'e bölünüp kısık ateşte zeytinyağında bir iki dakika kavrulur. Toz şeker ve su konulup suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine ceviz içi dökülüp ılık servis edilir. Afiyet olsun.

Incir kızartması nasıl olur?

İncir Kızartması Tarifi Yapılışı İncirleri 10 dk ılık suda bekletiyoruz yumuşayan incirlerin içerisine cevizleri koyarak kapatıyoruz. İncirleri tavaya koyarak içine balımızı ve suyumuzu koyuyoruz. 10 dk tavada altlı üstlü kızartıyoruz. İncir Kızartması 16.09.2015 11:46 tarihinde yayınlandı.

Incir kavurması hangi yöreye aittir?

Türkmen Yöresine Ait İncir Kavurması

Incirli yumurta nasıl yapılır?

İncirleri temizleyip ikiye ayıralım küçük de doğranabilir tavaya aktarıp üzerini geçecek kadar su eklenir ve orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayalım, ardından yağı ekleyip 1. 2 karıştıralım ve çırpılmış yumurtayı ekleyip kapalı bir şekilde kısık ateşte yumurta pişince altını kapatalım. Afiyet olsun.

Incir kızartması nasıl yapılır?

İncir Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır? İncirleri 10 dk ılık suda bekletiyoruz yumuşayan incirlerin içerisine cevizleri koyarak kapatıyoruz. İncirleri tavaya koyarak içine balımızı ve suyumuzu koyuyoruz. 10 dk tavada altlı üstlü kızartıyoruz. İncir Kızartması 16.09.2015 11:46 tarihinde yayınlandı.