Istanbul Üniversitesi Doktora başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Istanbul Üniversitesi Doktora başvurusu nasıl yapılır?
  2. Sosyal Bilimler Enstitüsü ne demek?
  3. Ikinci öğretim doktora programı var mı?
  4. Sosyal bilimler fakültesi mezunları ne iş yapar?
  5. Sosyal Bilimler Enstitüsü ne ise yarar?
  6. Bilim Sınavı yüzde kaç?
  7. Aksise nasıl girilir?
  8. Doktorada kaç ders alınmalı?
  9. Doktora ders dönemi kaç AKTS?
  10. Doktora tez dönemi kaç yıl?
  11. Fen bilimleri Enstitüsü hangi bölümleri kapsar?

Istanbul Üniversitesi Doktora başvurusu nasıl yapılır?

I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI
  1. I. ONLINE BAŞVURU AŞAMLARI.
  2. İnternet tarayıcısı kullanılarak http://www.istanbul.edu.tr adresinde Duyurular ve.
  3. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı sayfasında yer alan Lisansüstü Program Başvuruları

Sosyal Bilimler Enstitüsü ne demek?

Sosyal Bilimleri Enstitüsü, akademik kariyer basamaklarında ilerleyecek, Türkiye ve dünyanın önde gelen kurumlarında çalışabilecek, bulundukları kurum(lar)da kariyerini geliştirebilecek uzmanlar yetiştirmek ve öğrencilere dünyanın tanınmış lisansüstü programları ile eş değerde uzmanlık sağlamayı hedeflemektedir.

Ikinci öğretim doktora programı var mı?

Doktora programları ikinci öğretim olarak açılamayacak. Doktora programına başvurabilmek için adayların, tezli yüksek lisans diplomasına sahip olmaları ve ALES'ten başvurduğu programın puan türünde 55 puandan az olmamak koşuluyla ilgili senato kararı ile belirlenecek sınav puanına sahip olmaları gerekecek.

Sosyal bilimler fakültesi mezunları ne iş yapar?

Bu bölümden mezun olanlar çeşitli kurumların işletmelerinde ve resmi kurum ve kuruluşların bilgi işlem merkezlerinin sistem geliştirme birimlerinde, proje geliştirme bölümlerinde, yazılım şirketlerinde ve danışmanlık bürolarında görev alabilmekte bu alanda imkanına sahip bulunmaktadırlar.

Sosyal Bilimler Enstitüsü ne ise yarar?

Sosyal Bilimler Enstitüsü Geleneksel olan akademik paradigmaları, teknolojinin gelişmesi ile ortaya çıkan yenilikçi programlar ile birleştiren bu enstitüler, üstün niteliklere sahip olan kişilerin başarılı bir şekilde eğitilmesini sağlar. Bu enstitülerden mezun olan kişiler, uluslararası alanda nitelik kazanırlar.

Bilim Sınavı yüzde kaç?

Eğer açılan kadro 1 kişilik ise 10 kişi, 2 kişilik ise 20 kişi çağırılır. (Genelde açılan kadroların 10 katı kişi çağırılır.) Bilim sınavı varsa mülakat sınavı sonrasında%30 okul ortalamanız (GNO) + %30 ALES puanınız + %30 Bilim sınavı sonucunuz + %10 YDS/YÖKDİL puanınız toplanır ve sıralama yapılır.

Aksise nasıl girilir?

Aksise kayıtlı adaylar (İstanbul Üniversitesi Öğrencileri) 1 Numaralı alana Aksis kullanıcı adı, 2 numaralı alana Aksis parolası girildikten sonra 3 nolu butona tıklanarak başvuru sistemine giriş yapılır. Aksis parolası hatırlanmıyorsa, 4 nolu link kullanılarak mevcut Aksis parolası yenilenir.

Doktorada kaç ders alınmalı?

Doktora Programı (Lisans Diploması ile kabul edilenler) Doktora süresi en az 10 yarıyıl; en fazla 14 yarıyıldır. Toplam 14 ders, 2 seminer ve (42 kredi / 120 AKTS), yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 300 AKTS' den oluşur.

Doktora ders dönemi kaç AKTS?

Doktora programı, 120 AKTS ders döneminde 120 AKTS tez döneminde kazanılmak üzere toplam 240 AKTS kredisinden oluşur. İlk dört dönem ders dönemi, ikinci dört dönem ise tez dönemidir.

Doktora tez dönemi kaç yıl?

Tez önerisi kabul edilen doktora öğrencisinin kabul edilen doktora adayının tez çalışmalarını 12 yarıyıl sonuna kadar bitirmesi zorunludur. Aksi durumda ilişiği kesilmektedir. Doktoranın tamamlanması için azami süre 16 yarıyıl yani 8 senedir.

Fen bilimleri Enstitüsü hangi bölümleri kapsar?

Anabilim Dalları
  • Biyoloji Anabilim Dalı Başkanlığı
  • Fizik Anabilim Dalı Başkanlığı (İngilizce)
  • İstatistik Anabilim Dalı
  • Kimya Anabilim Dalı Başkanlığı
  • Matematik Anabilim Dalı Başkanlığı