Ayni olarak ne demek?

İçindekiler:

  1. Ayni olarak ne demek?
  2. Ayni mal varlığı ne demek?
  3. Nakdin nedir?
  4. Nakti ne demek?
  5. Ayni olarak ödeme ne demek?
  6. Aynı kelimesinin kökü nedir?
  7. Mal varligi hakları nedir?
  8. Nakdin ne demek Osmanlıca?
  9. Nakdi ücret desteği kimlere verilir?
  10. Ayni Yardım m kesintisi nedir?
  11. Nakdi ödeme ne demek?
  12. Sözcükler kelimesinin kökü nedir?
  13. Malvarlığı hakları nelerdir örnekler?
  14. Nakdi destek kimler alabilir?

Ayni olarak ne demek?

Tıpkı, benzer anlamına gelen aynı kelimesinden farklı olarak, ayni ayın yani maddi varlığın sahibi, mal ile ilgili olan anlamına gelir. Hukuki bir terim olarak ayni "eşya şeyleri" tanımlar ve eşya hukukunun temelini oluşturur.

Ayni mal varlığı ne demek?

Aynî hak, kişilerin eşya üzerinde doğrudan doğruya hâkimiyetini sağlayan ve bu nedenle herkese karşı ileri sürülebilen bir haktır. Bu hakların konusu eşyalardır. Bu yönüyle aynî haklar, malvarlığı hakları kategorisinde incelenir. Kişiliğe ilişkin haklarla herhangi bir ilişkisi yoktur.

Nakdin nedir?

Para ile ilgili, para bakımından, paraca, parasal.

Nakti ne demek?

NAKDÎ (ﻧﻘﺪﻯ) sıf. (Ar. naḳd “para” ve nispet eki -і ile naḳdі) Para ile ilgili, paraca: “Nakdî yardım.” “Nakdî cezâ.”

Ayni olarak ödeme ne demek?

Ayni Yardım “para olarak değil de mal veya hizmet olarak verilen” anlamına gelmektedir. Yardımın nakit yerine mal ile karşılanması durumu ayni yardımı ifade eder. İşverenlerin, işçilerinin kişisel veya sosyal bir ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı yardımlar da “ayni yardımlar” olarak nitelendirilmektedir.

Aynı kelimesinin kökü nedir?

Arapça ˁayn عين "bizzat, ta kendisi" sözcüğünden türetilmiştir. ayn maddesine bakınız.

Mal varligi hakları nedir?

Malvarlığı hakları: Ekonomik bir değeri olan ve kural olarak başkalarına devredilebilen haklardır. Malvarlığı, bir kişinin para ile ölçülebilen hak ve borçlarının tümüdür. Haklar malvarlığının aktif kısmını, borçlar ise pasif kısmını oluşturur.

Nakdin ne demek Osmanlıca?

nakdi / nakdî Paraca, peşin para ile. Para ile alâkalı ve paraya müteallik.

Nakdi ücret desteği kimlere verilir?

1-) 1 Aralık 2020 ve sonrasında işe alınan kişiler eğer Ağustos 2020'de sigortalı değil ve işe alındıkları işyerinde Ocak 2019 ila Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilmişlerse nakdi ücret desteğinden yararlanabiliyorlar.

Ayni Yardım m kesintisi nedir?

Para olarak değil de mal veya hizmet olarak verilen yardıma ayni yardım denilmektedir. Yardımın nakit yerine mal ile karşılanması durumu ayni yardımı ifade etmektedir. İşverenlerin, işçilerinin sosyal veya kişisel bir ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı yardımlar da ayni yardımlar olarak nitelendirilmektedir.

Nakdi ödeme ne demek?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NEDİR? Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Sözcükler kelimesinin kökü nedir?

Sözcüklerin üzerlerine aldıkları bütün çekim-yapım eklerinin çıkarılması sonrasında ortada kalan ve daha da parçalanamayan anlamlı söz birimine “Kök” denir. Yani özetleyecek olursak anlam ifade eden en küçük dil birimine kök denilmektedir.

Malvarlığı hakları nelerdir örnekler?

a) Mal Varlığı Hakları: Para ile ölçülebilen , kişilerin maddi menfaatlerini koruyan haklardır. Örnek : Telif Hakkı, alacak hakkı vs. b) Kişilik Hakları: Para ile ölçülemeyen, kişilerin manevi menfaatlerini koruyan haklardır. Örnek :Bir kişinin şerefi, haysiyeti, ismi, resmi vb.

Nakdi destek kimler alabilir?

1-) 1 Aralık 2020 ve sonrasında işe alınan kişiler eğer Ağustos 2020'de sigortalı değil ve işe alındıkları işyerinde Ocak 2019 ila Nisan 2020 döneminde en az sigortalı bildirilen aydaki sigortalı sayısına ilave olarak istihdam edilmişlerse nakdi ücret desteğinden yararlanabiliyorlar.