Margarita pizza nasıl ortaya çıktı?

İçindekiler:

  1. Margarita pizza nasıl ortaya çıktı?
  2. Pizza ilk ne zaman yapıldı?
  3. Margaritta pizza da ne var?
  4. Dünyada ulusal pizza günü var mı?
  5. Pizza neden pizza?

Margarita pizza nasıl ortaya çıktı?

Yaygın bir inanışa göre Haziran 1889'da pizza ustası Raddaele Esposito, İtalya Kraliçesi ve İtalya'nın birleşmesi şerefine "Pizza Margherita" adını verdiği bir pizza icat etti. Pizzadaki domates (kırmızı), mozarella (beyaz) ve fesleğen (yeşil) İtalyan bayrağını simgeliyordu.

Pizza ilk ne zaman yapıldı?

Pizza, aslında mozzarella peyniri ve domatesin birlikteliğiyle yoksul İtalyan halkının vazgeçilmez lezzeti olarak yüz yıllarca tüketilmiş. Dünya çapında bir üne kavuşmasının hikayesi ise, 1889 yılında Kraliçe Margherita'nın mozzarella peyniri, domates ve fesleğen ile süslenmiş pizzayı tatması ile başlamış.

Margaritta pizza da ne var?

İtalyan mutfağının özgün lezzetleri arasında yer alan margarita pizza, sadece peynir ile hazırlanır. Ek olarak fesleğen, sarımsak ve sos kullanılabilir. Sosis, sucuk, tavuk eti ve kuşbaşı gibi malzemelere yer verilmez. Bu nedenle vejetaryen menüleri için de uygun bir pizzadır.

Dünyada ulusal pizza günü var mı?

9 Şubat dünyada her yıl Pizza Günü olarak kutlanıyor. ... Dünya çapında bir şöhrete kavuşmasının hikayesi ise, 1889 yılında Kraliçe Margherita'nın mozzarella peyniri, domates ve fesleğen ile hazırlanmış pizzayı tatması ile başladı.

Pizza neden pizza?

Yapıldığı o dönemlerde pek bilinen bir yemek olmayan pizzanın hikayesi Napolide başlamış. İtalya kraliçesi Margherita Di Savoia ve kocası 1889 yılında tatil için gittikleri Napolide, pizzanın ününü duyup dönemin meşhur pizza ustası Raffaele Esposito'yu saraya davet etmiş ve kendilerine pizza yapmasını istemiş.