YDS ve YÖKDİL hangisi kolay?

İçindekiler:

  1. YDS ve YÖKDİL hangisi kolay?
  2. Yökdile giren Yds'ye girebilir mi?
  3. YDS ve YÖKDİL hangisi zor?
  4. YDS 2021 sinavi ne zaman?

YDS ve YÖKDİL hangisi kolay?

Soru türü ve sayıları bakımından farklı olmakla birlikte bu iki sınav arasında zorluk derecesi bakımından büyük farklılıklar bulunmaktadır. Her ne kadar aralarındaki zorluk derecesi gün geçtikçe birbirine yaklaştırılsa da, YDS zorluk bakımından YÖKDİL'e kıyas götürmez bir üstünlük kurmaktadır.

Yökdile giren Yds'ye girebilir mi?

YÖKDİL ise Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde uygulanmaktadır. ... Alan bazlı yabancı dil sınavında daha başarılı olacağınız düşünen adayların YÖKDİL'e, genel yabancı dil bilgisinin daha yeterli olduğunu düşünen adayların da YDS'ye girmesi uygun olacaktır.

YDS ve YÖKDİL hangisi zor?

Son sınavları göz önünde bulundurduğumuzda YDS sınavının YÖKDİL sınavına göre bir tık daha zor olduğunuz söyleyebiliriz. Her iki sınava da giren kullanıcılarımızın genellikle YÖKDİL'den daha yüksek skorlar aldığını görüyoruz.

YDS 2021 sinavi ne zaman?

YDS başvuruları 20-31 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (2021-YDS/2) 10 Ekim'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek. ÖSYM sınav sonuçlarını da değerlendirme işleminin ardından 2 Kasım'da adayların erişimine açması bekliyor.